Apple Magic Keyboard v sobě spojuje elegantní design a funkce. Je ale drahá

Apple Magic Keyboard je originální klávesnicí od kalifornské firmy a je přesně uzpůsobená k ovládání Apple počítačů. Její cena ale rozhodně nepotěší.

Apple klávesnice je úžasným kusem příslušenství. Její hliníkové tělo snese i velmi hrubé zacházení, ale především výborně ladí s Macy. Klávesy jsou přizpůsobené k ovládání Apple počítačů a její nabití zajišťuje rozšířený Lightning port. Nevýhodou je ale její cena. Ta se pohybuje v případě menší verze k 3 000 Kč a v případě verze s numerickým blokem zaplatíte už skoro 4 000 Kč. Existuje levnější alternativa?

Apple Magic Keyboard není jediná

Pokud uvažujete nad koupí této klávesnice, určitě nešlápnete vedle. Pro někoho ale může být významnou překážkou hlavně její cena. Naštěstí existují i alternativy, které sice na sobě nenesou populární logo jablíčka, ale fungují v podstatě stejně. Navíc se můžete často setkat také s hliníkovým provedením.

Bezdrátová klávesnice pro Mac od značky Satechi je jednou z možností. Připojíte ji přes Bluetooth, spáruje se s až 3 zařízeními najednou a nabídne krásný hliníkový design. Je plně kompatibilní s macOS systémem, takže obsahuje i specifické klávesy jako jsou CMD nebo Option. Už má vylepšené nůžkové klávesy, takže se na ní píše stejně dobře jako na originální Apple klávesnici.

Nabíjení je realizováno pomocí USB-C konektoru. Ten je možná ještě rozšířenější než Lightning a i uživatelé Applu jsou na něj zvyklí. V plném zápřahu vydrží pracovat kolem 80 hodin, což je dostatečně dlouho a i když budete pracovat jako diví, tak více než týden určitě vydrží.

V případě, že nepotřebujete bezdrátovou klávesnici, je k dispozici také drátová varianta. Ta vypadá stejně, akorát je u ní USB kabel pro připojení k počítači. Nabídne stejné klávesy, speciální tlačítka i kompletní numerický blok.