Apple M2 už za rok a bude v novém MacBooku Air

Apple M2 je nástupce prvního Apple Silicon čipu M1. Vylepšený procesor hodlá americká společnost uvést společně s MacBookem Air a to v první půlce roku 2022.

Twitterový účet @dylandkt tvrdí, že nový model MacBooku Air je na správné cestě k uvedení na trh a je mu vyhrazena první polovina roku 2022. Kromě barevnějších variant dostane i nový čip Apple M2. Naopak čipy M1X budou k dispozici výhradně pro modely Maců řady Pro (Mac Pro a MacBook Pro). Možná, že jím osadí Apple také výkonnější iMac.

Apple M2 nás brzy potká

Tvrzení tohoto účtu není zcela nové. Jon Prosser již dříve řekl, že MacBook Air příští generace bude vybaven kompletním přepracováním, řadou barevných možností podobných iMacu a čipem M2.

Dylandkt byl v předchozích komentářích rezolutní o tom, že M1X je určen pro příští generaci MacBooku Pro, zatímco ‌M2‌ bude zřejmě čipem nižší třídy pro MacBook Air. Za zmínku ale stojí, že jiný a velmi dobře informovaný novinář Mark Gurman, tento názor nesdílí.

Dylandkt nicméně správně předpověděl podrobnosti o řadě nedávných uvedení Apple produktů. Již v listopadu 2020 Dylandkt tvrdil, že iPad příští generace bude vybaven čipem M1. Bylo to pět měsíců předtím, než se zařízení objevilo. Před uvedením 24palcového ‌iMacu‌ počátkem tohoto roku správně předpověděl, že nový, přepracovaný ‌iMac‌ nahradí pouze menší základní ‌iMac‌ a bude obsahovat čip ‌M1, nikoliv M1X. Tvrzení Dylandktu o ‌MacBooku Air‌ s čipem ‌M2‌ proto může být důvěryhodné.

Zdroj: Macrumors.com