Apple iPhone 12 Pro Max je pokračovatelem velkých telefonů americké firmy

Apple iPhone 12 Pro Max je největším telefonem, který Apple uvede v tomto roce. Co bude umět, jaká bude jeho úhlopříčka a kolik má stát?

Další iPhony už klepou na dveře a během podzimu se dočkáme nové řady 12. Mezi několika telefony bude mít výsadní postavení iPhone 12 Pro Max, který bude největší, nejlépe vybavená a také nejdražší. Pokusíme se odpovědět na všechny známé otazníky, které se před jeho uvedením zmiňují.

Apple iPhone 12 Pro Max jako špička

Naprostá špička mezi současnými telefony. Tak by mohl být označovaný budoucí iPhone, který je momentálně na výrobních pásech, ale jeho specifikace jsou ještě zdrojem velkých dohadů. Podle spekulací půjde ve šlépějích svého předchůdce, tedy iPhonu 11 Pro Max. Jeho úhlopříčka se má ještě zvětšit a bude tak činit 6,7 palců. O trochu tedy povyroste a zřejmě se i drobně navýší rozlišení displeje, protože jeho jemnost zůstane stejná.

Dále se očekává, že se výrazně vylepší jeho fotografické schopnosti. Má po vzoru iPadů Pro dostat nový LiDAR skener. Ten dokáže pracovat s rozšířenou realitou, ale je také nápomocná jako bleskurychlé ostření. Dále můžeme čekat světelnější objektivy, lepší strojové učení a úpravy a možná se dočkáme i dalších funkcí.

Jistotou je vylepšení procesor. Nový Apple A14 má nabídnout vyšší výkon s minimálně srovnatelnou energetickou náročností. V tomto případě tak můžeme být svědky nahrávání videa ve vyšší snímkové frekvenci nebo rychlejších výpočtech u náročných aplikacích.

Design telefonu se má nést v duchu iPhonu 4. Ten jako první ukázal ploché hrany a spousta uživatelů jim propadla. Zaoblená placička tak zřejmě bude minulostí a Apple tak naváže na svou historii. S tím jde ruku v ruce materiál, ze kterého má být telefon vyroben.

Poslední velkou změnou se má stát uvedení 5g konektivity. Super rychlé sítě, které několikanásobně překonávají současné LTE jsou u nás zatím jen na pár místech a rozšíření bude trvat roky. Je ale dobré vědět, že Apple s nimi počítá a že každý jeho další telefon tuto podporu už ponese.