Apple iPad Air 4 je skvělý tablet s rozumnou cenou

Apple iPad Air 4 patří k extrémně výkonným zařízením a můžete ho používat ke spoustě činností. Potěší více barevných variant a Touch ID.

iPad Air 4 je nejnovějším Apple tabletem a podle toho je také vybaven. Uvnitř tepe procesor A14, stejný, který je v iPhonech 12. Tablet je vybaven celoplošným displejem s malými rámečky a čtečka otisků prstů je šikovně umístěna do vypínacího tlačítka. Cena tabletu začíná na necelých 17 000 Kč. To je méně než kolik utratíte i za některé obyčejné přenosné počítače.

Apple iPad Air 4 v 5 barvách

Možná to na první dobrou nechcete říkat, ale je jasné, že barva iPadu hraje významnou roli v rozhodovacím procesu. Přece si nekoupíte tablet, který má vaší neoblíbenou barvu. I na to Apple myslel a kromě již tradičních barev, mezi které počítáme stříbrnou, vesmírně šedou a růžově zlatou, přibyla zelení a blankytně modrá.

Kromě barvy budete řešit také velikost úložiště. Na výběr máte dvě možnosti - 64 GB nebo 256 GB. První se hodí pro ty, kteří ukládají data i jinam, například NAS server nebo si platí větší prostor na iCloud. Pro všechny ostatní je tu 256GB verze. Dále si už jen určíte, jestli bude tablet podporovat jen Wi-Fi nebo i mobilní připojení.

A co je hlavním tahákem nového Apple tabletu? Především spojení nejnovějších funkcí společně s lákavou cenou. Za tu totiž dostanete opravdu nabušený iPad s úhlopříčkou 10,9 palců, možností připojení USB-C zařízení jako je fotoaparát nebo externí monitor a to vše ve velmi příjemném a tenkém těle.

Příslušenství k iPadu Air 4

Po pořízení tabletu budete řešit další iPad příslušenství. Jistě se vyplatí pořídit pouzdro, ochránit displej nebo mít při ruce dotykové pero. Protože je jasné, že budete iPad používat z větší části (nebo možná úplně) jako náhradu počítače, vyplatí se mít u sebe co nejvíce doplňků.

Za všechny kryty můžeme uvést pouzdro pro iPad Air ESR. Jedná se o řešení, které ochrání obě strany zařízení, poskytne volbu stojánku a také má v sobě místo pro vložení dotykového pera Apple Pencil.

Pak se hodí stylus. Ten nemusí být nutně originální a můžete využít levnější, ale velmi povedené dotykové pero ESR. Opět tak od stejné značky dostanete kvalitní produkt, za který si nemusíte připlácet.

A pokud nebudete používat pouzdro, které ochrání i přední část tabletu, je vhodné jej obdařit alespoň tvrzeným sklem nebo fólií. Ochranné sklo na iPad Air 4 Hofi je přesně vyrobeno na míru tohoto modelu a nijak po nasazení nemění barvy ani jas displeje.