Apple brýle s rozšířenou realitou si možná koupíme už v příštím roce

Apple brýle jsou bájným produktem, který zatím společnost neuvedla. Nyní se objevily informace o tom, že Apple na brýlích pracuje a mají vzdávat hold Stevu Jobsovi.

Apple pracuje na omezené edici svých inteligentních brýlí s rozšířenou realitou, která jsou navržena tak, aby vypadala jako kulaté bezrámečkové brýle, které Steve Jobs slavně nosil.

Apple brýle ve speciální edici

Prosser, který provozuje YouTube Show Front Page Tech a který v posledních týdnech sdílí spoustu svých spekulací, uvedl podrobnosti v nejnovějším podcastu Cult of Mac.

Prosser říká, že „Steve Jobs Heritage“ verze chytrých brýlí „Apple Glass“, na kterých Apple pracuje, bude podobná zlatým Apple Watch, které Apple po boku levnějších modelů hodinek kdysi uvedl. Někteří mohou vnímat speciální edici jako poctu Stevu Jobsovi, pro jiné se bude jednat o promyšlený marketingový tah.

Podle Prossera budou inteligentní brýle Applu přicházet v řadě stylů, přičemž speciální edice bude k dispozici jako časově omezená verze. Zatím není jasné, z jakého materiálu budou brýle vyrobené, ani kolik budou stát.

Prosser také uvedl, že viděl prototyp verze chytrých brýlí a označil je jako pekelně elegantní, podobně jako pár klasických Ray-Ban Wayfarers nebo brýle, které nosí Apple CEO Tim Cook .

Obě skla v brýlích mají displeje a neexistují žádné komponenty projektoru, přičemž Prosser to popisuje jako technologii in-display. Jsou vyrobeny tak, aby vypadaly jako brýle bez kamer a dalších technologií. Budou tak maximálně skladné a můžete si je dát například do cyklotašky a vyrazit na výlet. Při uvedení na trh nebudou brýle nijak extrémně dobře vybavené, ale časem se vše zlepší. Podobně, jako tomu bylo u Apple Watch.

Brýle budou údajně začínat na 499 dolarech (v přepočtu a s připočtením DPH zhruba 14 000 Kč) a budou k dispozici s čočkami na předpis za příplatek. Prosser uvedl, že Apple plánuje odhalit brýle jako „One More Thing“ překvapení na iPhone události na podzim, ale oznámení by mohlo být přesunuto zpět na březen 2021 kvůli globální zdravotní krizi.

Zdroj: Macrumors