Jaký je ten nejlepší fitness náramek? Každý uživatel má jiná specifika

Chytré hodinky a fitness náramky jsou rozdílné produkty. Jaký je ten nejlepší fitness náramek, tak není zcela jednoznačné. Záleží totiž hodně na vašich prioritách.

Apple Watch nebo Samsung Galaxy Watch už slovo „hodinky“ obsahují v názvu. Jedná se o chytrá zařízení, která si můžete rozšiřovat dalšími a dalšími aplikacemi. To fitness náramky obvykle neumožňují. Co se ale ostatních funkcí týče, hodně s možnostmi chytrých hodinek drží krok a navíc jsou o poznání levnější.

Pokud tedy sháníte fitness náramek, je třeba si říci, co od něho budete očekávat. Pokud jej plánujete nosit dnes a denně, možná zvažte investici právě do chytrých hodinek, které vám toho přece jen poskytnou o poznání více. Pokud vám jde ale jen o trackování vašich sportovních aktivit, přičemž jinak nosíte klasické hodinky, je fitness náramek právě pro vás. 

Nejlepší fitness náramek si musíte vybrat sami

Portfolio fitness náramků je opravdu široké a vyjmenovávat všechny by nemělo smysl. Proto zde vypíchneme jen tři. Jste-li skutečně nenáročný uživatel, který nepotřebuje přehršel funkcí a má také omezený rozpočet, můžete do světa „nositelností“ proniknout už za 399 Kč. Právě tolik totiž stojí Bluetooth fitness náramek společnosti 115plus nebo M4. Oba modely jsou dostupné v mnoha barevných variantách, funkce ale očekávejte spíše jen ty základní.

Jiné už to je v případě společnosti Xiaomi. Její Mi Band 3 nabízí dotykový 0.78“ OLED displej, který vám zobrazí i obsah notifikací. Můžete si tak přečíst pár řádků zprávy z messengeru, e-mailu, nebo SMSky. Kromě toho zobrazuje i předpověď počasí na dva dny dopředu. Pro sportovce jsou také přítomny užitečné stopky. Pokud někde zapomenete svůj telefon, nově můžete přes Mi Band telefon i prozvonit a snáze ho tak najít. Xiaomi Mi Band 3 vás vyjde na 849 Kč.

Velkou novinkou Mi Bandu třetí generace je možnost kontinuálního měření srdečního tepu. Pro spárování Mi Bandu 3 s telefonem nicméně budete potřebovat aplikaci Mi Fit. V aplikaci můžete detailně sledovat všechny statistiky, které náramek za daný den nasbíral, nebo se podívat i na historii ostatních dní. Náramek vám může také ukázat, kdo vám právě volá, píše SMSku nebo e-mail.

Sportovní aktivity se v náramku přepočítávají na kroky, náramek rovněž zobrazuje ušlou vzdálenost a spálené kalorie a nechybí mu monitoring spánku. Navíc dostal certifikaci voděodolnosti IP68, což v praxi znamená, že mu nějaká ta voda rozhodně neuškodí. K dispozici je už také nástupce v podobě modelu Xiaomi Mi Band 4. Ten stojí 1 090 Kč a společnost jej opět vylepšila po všech stránkách.