Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Apple bohatství neustále roste, je první firmou s hodnotou 3 bilióny dolarů

Apple bohatství se dotýká hvězd. Konkrétně 3 biliónů dolarů. Jedná se o celkovou hodnotu všech akcií společnosti a žádná jiná firma se Applu nevyrovná.

Společnost Apple se dnes na základě tržní kapitalizace, což je celková hodnota všech akcií společnosti v oběhu, na krátkou dobu stala první společností na světě s hodnotou 3 biliony dolarů. K tomuto milníku došlo poté, co cena akcií společnosti Apple za poslední rok vzrostla o více než 40 %.

Apple bohatství dramaticky roste

Úctyhodný výkon, kterého společnost Apple dosáhla, když cena jejích akcií během vnitrodenního obchodování dosáhla hodnoty 182,86 USD, přišel jen něco málo přes 16 měsíců poté, co se Apple stal společností s hodnotou 2 biliony USD, a necelých tři a půl roku poté, co Apple dosáhl hodnoty 1 bilionu USD.

Společnost Apple od začátku pandemie vykazuje dobré hospodářské výsledky, protože po jejích produktech a službách je vysoká poptávka, protože stále více lidí pracuje, učí se a komunikuje s ostatními z domova. Předpokládá se, že tržby společnosti v aktuálním čtvrtletí přesáhnou 118 miliard dolarů, čímž překoná svůj dosavadní čtvrtletní rekord 111,4 miliardy dolarů, který stanovila před rokem.

V memorandu, které bylo sdíleno se zaměstnanci, když Apple v roce 2018 dosáhl hranice 1 bilionu dolarů, generální ředitel společnosti Apple Tim Cook uvedl, že tento úspěch "není nejdůležitějším měřítkem našeho úspěchu", a dodal, že "finanční výnosy jsou prostě výsledkem inovací společnosti Apple, toho, že naše produkty a zákazníci jsou na prvním místě a že vždy zůstáváme věrni našim hodnotám".

"Dosažení 3 bilionů dolarů je pro Apple dalším historickým okamžikem, protože společnost nadále dokazuje, že se pochybovači mýlí, když v Cupertinu rozehrává příběh o renesanci růstu," uvedl analytik Dan Ives ze společnosti Wedbush, která má pro AAPL cílovou cenu 200 dolarů.

Apple se bude snažit navázat na svůj úspěch v roce 2022, kdy se hovoří o uvedení široké škály produktů, včetně nejméně pěti nových Maců, přepracovaného iPadu Pro s podporou bezdrátového nabíjení, odolné verze hodinek Apple Watch, druhé generace sluchátek AirPods Pro, náhlavní soupravy AR/VR zaměřené na hraní her, konzumaci obsahu a komunikaci a dalších.

Zdroj: Macrumors.com