AirPods Pro oprava se servisním programem se prodlužuje na 3 roky

AirPods Pro oprava dostane sluchátka zase do formy a samotný Apple ji nabízí bezplatně. Jestli máte uvedené problémy, jděte do servisu.

V říjnu 2020 společnost Apple představila servisní program pro řešení problémů se sluchátky AirPods Pro. Ta mohou způsobovat statické nebo praskavé zvuky nebo problémy s aktivním potlačením hluku. V té době Apple uváděl, že program bude pokrývat ‌AirPods Pro‌ dva roky po maloobchodním prodeji produktu.

AirPods Pro oprava se rozšiřuje

Apple nyní program rozšířil a na začátku října v tichosti aktualizoval doprovodný dokument podpory. Jak je uvedeno v dokumentu nyní, tak program se bude týkat dotčených ‌AirPods Pro‌ po dobu tří let od prvního maloobchodního prodeje. Z původních dvou let Apple tedy ještě rok přihazuje.

Zákazníci, kteří si zakoupili AirPods při uvedení na trh v roce 2019, budou nyní pokryti až do října 2022, pokud by se tento problém objevil. Ti, kteří si koupili sluchátka v roce 2020 před vydáním opravené verze v říjnu 2020, mohou získat podporu až do roku 2023.

Vadná ‌AirPods Pro‌, která potřebují opravu, vykazují následující problémy:

  • Praskání nebo statické zvuky, které se zesilují v hlučném prostředí, při cvičení nebo při telefonování
  • Aktivní potlačení hluku nefunguje podle očekávání, jako je ztráta basového zvuku nebo zesílení zvuků na pozadí, jako je hluk ulice nebo letadla

Dotčená sluchátka AirPods byla vyrobena před říjnem 2020 a ti, kteří mají s ‌AirPods Pro‌ problémy, je mohou zdarma přinést autorizovanému poskytovateli služeb Apple. U nás tedy stačí navštívit autorizovaný Apple servis. Apple říká, že AirPods Pro budou před servisem zkontrolována, aby se ověřilo, že jsou způsobilá pro program. Sluchátka AirPods Pro vykazující problém (levé, pravé nebo obě) budou vyměněna.

Program se vztahuje pouze na ‌AirPods Pro‌, nikoli na AirPods nebo AirPods Max.

Zdroj: Macrumors.com