AirPods Pro 2: Kdy se nových sluchátek dočkáme a co od nich čekat

AirPods Pro 2 jsou nová sluchátka a pokračovatel první úspěšné generace. Už letos bychom se jich měli dočkat. Co nabídnou a za kolik se budou prodávat?

Od uvedení AirPods Pro na trh společností Apple uplynuly již více než dva roky, a přestože od té doby nebyla tato bezdrátová sluchátka do uší aktualizována, zvěsti naznačují, že druhá generace AirPods Pro bude konečně vydána v příštím roce.

AirPods Pro 2 a nej funkce

Mezi klíčové vlastnosti současných AirPods Pro patří silikonové nástavce do uší, lepší kvalita zvuku oproti standardním AirPods, aktivní potlačení šumu a funkce Conversation Boost, která zvyšuje hlasitost osoby mluvící před vámi. Sluchátka AirPods Pro konkurují například sluchátkům Pixel Buds od Googlu, Galaxy Buds od Samsungu a Echo Buds od Amazonu.

Zvěsti o druhé generaci AirPods Pro slýcháme už od doby krátce po uvedení těch původních, takže čtěte dál a dozvíte se, kdy budou nové AirPods Pro pravděpodobně uvedeny na trh a jaké nové funkce můžeme očekávat.

Zatímco původně se hovořilo o tom, že nové AirPods Pro budou uvedeny na trh během prvních šesti měsíců roku 2022, nyní se zdá, že tomu tak již nebude.

Ve své výzkumné zprávě ze začátku tohoto měsíce renomovaný analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že nyní očekává, že společnost Apple uvede druhou generaci AirPods Pro na trh ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022, které trvá od října do prosince tohoto roku.

Společnost Apple oznámila původní AirPods Pro tiskovou zprávou na svých webových stránkách 30. října 2019, což bylo rovněž ve čtvrtém čtvrtletí.

Měli byste si AirPods Pro koupit už teď, nebo počkat na vydání nových?

Mark Gurman a Debby Wu z agentury Bloomberg již dříve informovali, že Apple testoval kompaktnější design nových AirPods Pro, který by odstranil nožičky spadající pod náušníky. Pokud to nakonec bude konečný design, mohly by nové AirPods Pro vypadat podobně jako sluchátka Beats Studio Buds od společnosti Apple, která byla uvedena na trh v červnu 2021.

Gurman a Wu také tvrdili, že nové AirPods Pro budou vedle hodinek Apple Watch vybaveny snímači pohybu pro možnost sledování kondice.

Podle analytika Ming-Chi Kuo budou mít nové AirPods Pro "výrazně vylepšený" bezdrátový čip ve srovnání s čipem H1 v současných AirPods Pro. Tento čip pohání funkce související se zvukem, jako je aktivní potlačení hluku, a vylepšení této technologie by mohlo vést ke zlepšení výdrže baterie pro delší dobu poslechu na jedno nabití. Kuo také očekává, že nová AirPods Pro budou podporovat bezztrátový zvuk dostupný prostřednictvím služby Apple Music.

Nové nabíjecí pouzdro AirPods Pro bude podle Kuoa schopné vydávat zvuk, který uživatelům pomůže sluchátka najít, když je ztratí. Je pravděpodobné, že příští AirPods Pro budou mít také voděodolné nabíjecí pouzdro, stejně jako nabíjecí pouzdro AirPods třetí generace.

Pokud se nakonec rozhodnete zakoupit AirPods Pro nyní, místo abyste čekali, mějte na paměti, že jsou často ve slevě v různých obchodech. Oficiální cena sluchátek je ale 7 290 Kč.

Zdroj: Macrumors.com