AirPods nabíječka obslouží i telefon nebo hodinky a vyjde levně

AirPods nabíječka může být drátová i bezdrátová. Nabíjecí krabičku dobijete Lightning kabelem, ale stejně tak novější AirPods jen položíte na bezdrátovou nabíjecí plochu.

Nabíječka na AirPods může mít mnoho podob. Všechna tato Apple sluchátka lze nabíjet Lightning kabelem. Zvolit ale můžete i bezdrátové nabíjení. Jakou nabíječku?

Společnost Apple se se sluchátky AirPods trefila do černého. V době jejich představení už bylo na trhu množství Bluetooth sluchátek, která sice umožňovala „bezdrátové“ přehrávání, takže jste k jejich propojení mezi obvykle telefonem a jimi nepotřebovali žádný kabel, obě sluchátka jím ale pořád propojená byla.

Zásadní nevýhodou tohoto řešení je přenášení rázů z kabelu do vašich uší. Při chůzi je pociťovat nemusíte, zejména při sportu ale „uslyšíte“ každý svůj krok. Tím, že je Apple oprostil od kabelů předešel i právě tomuto efektu, a protože se jednalo o první skutečně bezdrátová sluchátka, uživatelé je jednoduše chtěli i jen kvůli jejich designu. A samozřejmě také značce.

AirPods s bezdrátovým nabíjecím pouzdrem nebo bez něho?

Od prosince roku 2016 však Apple představil i jejich druhou generaci a poté ještě nástupce v podobě modelu AirPods Pro, který už nemá tzv. peckovou konstrukci, ale jedná se o špunty se silikonovými nástavci. Zásadní novinkou AirPods 2. generace je, že lze jejich nabíjecí pouzdro nabíjet bezdrátově. To funguje nejen s nabíječkami, dle Applu s certifikací Qi, ale i s drátovými nabíječkami připojenými konektorem Lightning – tak, jak se nabíjí první generace.

Nejlevnější bezdrátová nabíječka společnosti Hoco vás vyjde na 449 Kč. Za ty kvalitnější ale zaplatíte klidně i 2 799 Kč, nebo dokonce více jak 4 tisíce. Je ale fakt, že taková nabíječka poskytuje nejen exkluzivní design a rychlé nabíjení ale i možnost nabíjet až tři zařízení zároveň.

AirPods nabíječka jednoduše

Naprosto jednoduchou nabíječkou je pak jakýkoliv Lightning kabel s nabíjecím adaptérem. Doporučujeme certifikovaný Lightning kabel, který nemusí být ani originální. K němu pak nabíjecí adaptér. Vzhledem k malému výkonu nabíjení, který AirPods podporují, můžete zvolit i ten nejslabší. Postačí například Devia adaptér s výstupem 1 A.