Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

AirPlay 2 adaptér od Belkinu umožní přeměnit reproduktory v chytré zařízení

AirPlay 2 adaptér má být brzy k dispozici a jeho propojením s reproduktorem získáte chytrý doplněk s podporou HomeKitu a bezdrátového přenosu hudby.

Zdá se, že Belkin pracuje na novém adaptéru s názvem Soundform Connect, který se připojí ke standardnímu reproduktoru a přidá funkce AirPlay 2. Díky tomu tak vznikne chytré příslušenství a z iPhonu, iPadu nebo Macu budete moct bezdrátově posílat hudbu do reproduktoru.

AirPlay 2 adaptér s několika funkcemi

Adaptér našel v přihlášce k úřadu FCC redaktor serveru 9to5mac a vypadá to, že bude napájen kabelem USB-C. Dále by měl obsahovat 3,5mm jack konektor pro zvukový výstup a optický digitální konektor.

Funkčnost může být podobná jako u AirPort Express, který již není k dispozici. AirPort Express umožňoval funkci AirPlay na standardním reproduktoru přes 3,5mm konektor. Jednalo se o menší bezdrátový router, který Apple obdařil i touto funkcí.

Když bude k adaptéru od Belkinu připojen reproduktor, zařízení jako jsou iPhone, iPad, Mac nebo i Apple Watch jej uvidí jako bezdrátový Wi-Fi reproduktor. ‌AirPlay‌ 2 je zvuková funkce pro více místností, která vám umožňuje streamovat hudbu do více než jednoho reproduktoru. ‌AirPlay‌ 2 je k dispozici na reproduktorech HomePod, HomePod mini, Apple TV, reproduktorech Sonos a dalších doplňcích třetích stran.

Belkin Soundform Connect také přidá podporu HomeKitu, která umožní přiřazení reproduktorů k místnosti a ovládání pomocí hlasových příkazů Siri nebo aplikace Domácnost. O vydání Belkin Soundform Connect se nemluví, ale jeho cena by mohla být kolem 100 eur nebo 120 dolarů (kolem 3 000 Kč).

Zdroj: Macrumors.com