Adaptér iPhone může nabít daleko rychleji než ten originální, nevěříte?

Adaptér iPhone nabíjí a je to první část, kterou zasunujete do elektrické zásuvky. Originální adaptér je ale spíše k smíchu a nabíjí velmi pomalu.

Když si koupíte nový iPhone, v krabičce spolu s ním dostanete mimo jiné i nabíjecí adaptér. Pokud si nevyberete nejnovější iPhone 11 Pro nebo iPhone 11 Pro Max, obdržíte pouze 5W verzi. A co si budeme povídat, ta nabíjí telefon velmi dlouho.

Jestli nechcete ztrácet čas, je třeba se poohlédnout po výkonnějším kousku. Moderní nabíjecí adaptéry už poskytují několikanásobný výkon a přitom si zachovávají velmi kompaktní rozměry.

Adaptér iPhone v jednoduchém i vícerém provedení

První výhodou adaptérů výrobců třetích stran je jejich rychlost. Pokud si pořídíte adaptér s podporou Quick Charge 3.0, budete mít v ruce zařízení, které zvládá výkon 18 W a to je skoro 4x více než u originálního Apple adaptéru! Takové hodnoty přitom dokážou novější iPhony využít a 50 % energie telefonu dodáte za 30 minut.

Dalším nesporným kladem je možnost zakoupení adaptéru s více USB porty. Lze tak nabíjet více zařízení najednou. V nabídce jsou duální nabíjecí adaptéry s dvěma porty i adaptéry s třemi porty. Jejich cena se pohybuje v řádu několika set korun a rozhodně se tak vyplatí. 

K nabíjení můžete používat originální Apple kabel, který vyšší rychlost už podporuje. U iPhonů začíná podpora rychlého nabíjení od modelu iPhone 8. iPhone 7 nepodporuje tak rychlé nabíjení, ale pokud použijete k dobití například 12W adaptér z iPadu, bude rychlost nabíjení vyšší. I u tak starých telefonů má tedy smysl pořídit výkonnější nabíječku. V tomto případě koukejte po adaptérech, které nesou označení 2,1 A nebo 2,4 A.