7 tipů na Apple Watch, které by měl znát každý jejich majitel

Tipy pro Apple Watch jistě ocení každý uživatel těchto chytrých hodinek. Obzvlášť, když jsou velmi užitečné a ušetří spoustu času.

Zahraniční server Macrumors.com zveřejnil video se 7 tipy na Apple Watch. Některé možná budete znát, ale zřejmě ne všechny. Hlavně jednoduché dlouhé podržení nebo potažení na správném místě dokáže udělat doslova divy.

 

 

  • Zobrazte si oznamovací centrum nebo ovládací centrum kdekoliv, i z aplikace

Když na Apple Watch potáhnete prstem z dolní hrany nahoru, vysune se ovládací centrum. Z horní hrany dolů zase pak oznamovací centrum. Pokud ale máte puštěnou nějakou aplikaci, musíte způsob ovládání trochu změnit. Podržte úplně dole prst a poté táhněte nahoru. To stejné v případě, že chcete vysunout oznamovací centrum. Podržte prst nahoře a táhněte dolů.

 

  • Najděte iPhone a donuťte ho blikat

V ovládacím centru je ikonka telefonu. Pokud na ní kliknete, začne propojený iPhone hlasitě zvonit. Když ale tuto ikonu podržíte, kromě vyzvánění bude iPhonu problikávat LED dioda blesku. Teď už ho najdete vždycky!

 

  • Apple Watch jako ovládání

Jestli využíváte Apple TV, možná se vám často stane, že hledáte ztracené ovládání. Používejte to v Apple Watch, vždy ho totiž máte na ruce. Stačí mít v iPhonu nainstalovanou aplikaci Apple TV Remote a automaticky se zobrazí i na hodinkách.

 

  • Změna zobrazení všech aplikací

Tradiční mřížka s aplikacemi se může v případě více nainstalovaných titulů zdát nepřehledná. Pokud na ní podržíte silněji prst, vyvoláte nabídku, kde lze změnit zobrazení aplikací na abecední seznam.

 

  • Odemknutí Macu pomocí Apple Watch

Pro přístup do Macu většina z nás volí heslo. Je to rozhodně bezpečnější než žádné nemít. Ale pokud chceme počítač opravdu dobře zabezpečit, musí být heslo složitější. Když ho takto zadáváte několikrát denně, omrzí to. MacBooky s Touch ID mají výhodu, ale ještě snadnější je odemykat Mac nebo MacBook Apple Watch. Automaticky, když máte hodinky na ruce a otevřete Mac, se i odemkne.

 

  • Pište zprávy na Apple Watch prstem

Funkce Scribble dokáže rozeznat vámi nakreslené písmeno. Takto kreslíte text a ten se vpisuje do zpráv, mailů a další komunikace. Pokud chcete funkci používat i u nás, musíte ale změnit jazyk. Když budete ve zprávě, silněji zatlačte na displej, dejte Vybrat jazyk a zvolte angličtinu. Teď se objeví volba, která aktivuje Scribble.

 

  • Vypněte automatické zobrazení ovládání zvukových aplikací

Pokud si na iPhonu přehráváte video z YouTube, zvukový podcast a další média, objeví se automaticky na hodinkách ovládací volby. To může někoho obtěžovat. Jde to ale vypnout. Jděte na Apple Watch do Nastavení - Obecné - Probudit obrazovku a vypněte volbu Automaticky spouštět zvukové aplikace.