5 tipů, jak ochránit displej telefonu. Pomůže sklo na iPhone i opatrnost

Sklo na iPhone je jistě prvkem, který dokáže velmi dobře zabránit rozbití obrazovky. Jak ochránit displej iPhonu dalšími způsoby?

Když si pořídíte telefon za desítky tisíc, nevyplatí se šetřit na jeho ochraně. U nejnovějších modelů se totiž cena opravy displeje může vyšplhat až přes 10 000 Kč. Záruka mnohdy nepomůže, protože upuštění iPhonu je jen vaší vinou.

Jak ochránit displej iPhonu

  • Použijte sklo na iPhone

Nalepení skla na iPhone je otázkou chvilky a po pár dnech používání zjistíte, že se opravdu vyplatí. Sklo na iPhone může krýt jen samotný displej, nebo rovnou celý předek. To je určitě lepší, protože předejdete případnému odlupování okrajů skla. Navíc pěkně bude sklo lícovat a po přejetí prstu neucítíte žádné hrbolky. Pokud už se třeba pro sklo na iPhone 8 rozhodnete, přemýšlejte o doživotní záruce. Jakmile se sklo rozbije, dostanete nové.

  • Ochranný kryt pro iPhone

Jestli nechcete nic lepit na displej, je možnost pořídit ochranné pouzdro na telefon, které bude krýt zadní i přední část. Vypadá jako peněženka, do většiny podobných pouzder můžete dát i platební kartu, nebo bankovky. Tato pouzdra jsou často luxusně provedena v kůži.

  • Sportovní pouzdro na iPhone

Při běhání nebo jiné sportovní aktivitě není vhodné, abyste měli telefon v kapse. Během se může displej odírat, tím spíše, když jsou v kapse i klíče a jiné věci, a displej i ostatní vnější části telefonu trpí. Pokud vám z kapsy vypadne, může být úplně po něm. Sportovní pouzdro na ruku pro iPhone je ideálním společníkem. Při běhu vás nijak neomezuje a perfektně chrání iPhone před vším nebezpečím.

  • Voděodolné pouzdro

Když vlastníte starší iPhone, který neodolá vodě, nebo se chcete potápět do větší hloubky a na delší čas, přemýšlejte o voděodolném pouzdru. Na výběr je lehké plážové voděodolné pouzdro pro iPhone, voděodolné pouzdro pro iPhone v odolném provedení nebo opravdová špička v ochraně voděodolné pouzdro Catalyst.

pouzdro na iPhone

  • Být opatrný

Zní to asi dost obyčejně a jasně, ale opravdu opatrní většinou začneme být až poté, kdy telefon utrpí nějaký šrám. Proto raději oželte vytažení telefonu z kapsy, když máte velké rukavice, řídíte, nebo děláte jinou činnost, která vyžaduje pozornost. Mohl by tím utrpět váš telefon i vaše zdraví.