35W dvouportový USB‑C adaptér od Applu má konkurenci

Apple v červnu uvedl na trh nový USB-C adaptér se dvěma výstupy, který uživatelům umožňuje nabíjet dvě zařízení současně. Existují však levnější a lepší alternativy.

Nová 35W nabíječka, která byla oznámena na konferenci WWDC 2022, se dodává jako standardní adaptér pro nové modely MacBook Air vybavené čipem M2. Lze ji také zakoupit samostatně za závratných 1690 Kč. Apple adaptér však není nejlepší ani nejvybavenější na trhu. Zde je několik dalších možností.

Auto-nabíječka pro iPhone a iPad - Spigen, PowerArc PD45W/QC3.0

Náš přehled 5 adaptérů začneme tím nejméně tradičním. Tento adaptér do auta od Spigenu zasunete do zásuvky v autě. Podobná příslušenství jsou v interiérech vozidel často k vidění, ale dokážou nabít jen jedno zařízení, nebo disponují nízkým výkonem. V tomto případě si užijete 45W nabíjecí výkon, který obslouží i dvě větší zařízení.

Spigen PowerArc PD45W

Jedno USB-C nabíjí až 45 W, takže můžete napájet menší MacBooky nebo v případě nenáročné práce i MacBooky Pro. Druhé USB-C může dodávat proud až 20 W, takže dobije rychle iPhone i iPad.

Originální napájecí adaptér - Apple, 20W USB-C

K dobíjení jednoho zařízení pořád poslouží skvěle starší originální nabíjecí adaptér od Applu. Poskytne 20W nabíjecí výkon a oproti novému 35W adaptéru je o dost levnější. Stojí kolem 600 Kč. Pokud tedy nepotřebujete nabíjet najednou 2 zařízení, s touto nabíječkou rychle dobijete iPhone i iPad. Pro dobíjení MacBooků ale vhodný není.

originální Apple adaptér

Nabíjecí AC adaptér PD20W/QC3.0 - Joyroom, 20W Black

Pro dobíjení dvou mobilních zařízení je ideálním řešením Power Delivery adaptér od společnosti Joyroom. Celkový výkon je 20 W, takže není vhodný na dobití MacBooků a jiných počítačů. Naopak oceníte jeho malou hmotnost a rozměry. Je schopný za 30 minut nabít iPhone o 50 % a poradí si s novější USB-C koncovkou i starším USB.

Joyroom 20W

Jeden port je staršího typu, tedy klasické USB s podporou Quick Charge 3.0. To zvládne dodat mobilnímu zařízení nabíjecí výkon 18 W a využijete i svoje starší kabely. Novější USB-C pak zvládne dodávat 20W výkon.

Sít'ový adaptér - Satechi, 30W Wall Charger

Pokud plánujete dobíjet současně svůj iPhone a MacBook nebo iPad s Apple počítačem, podívejte se na tento síťový adaptér Satechi. Kromě provedení v malých rozměrech a hliníkového opláštění se dočkáte celkem 30W výkonu a dvou různých portů. Adaptér může dobíjet menší MacBooky a zároveň iPhone nebo iPad.

Satechi síťový adaptér

Výkonnější USB-C port disponuje technologií Power Delivery a až 30W nabíjecím výkonem. Bez problémů tak dodá energii 12palcovému MacBooku nebo MacBookům Air. Druhé je klasické USB s nabíjecím proudem 2,4 A, takže s ním využijete starší kabely a nabije rychle iPhone i iPad.

Univerzální síťová nabíječka - Satechi, 108W Dual TYPE-C PD

Nejvýkonnější nabíječka v našem přehledu, která je cenově na stejné úrovni jako 35W Apple adaptér. Na rozdíl od něj ale nabídne mnohem více. Najdete tu rovnou 4 výstupní porty. Dvojici USB-C, výkonnější s 90W výstupem, takže utáhne i velké MacBooky. Slabší pak disponuje 18W výkonem pro zapojení iPhonu nebo iPadu.

Univerzální síťová nabíječka

Zbylá dvojice jsou 12W klasické USB. Do nich zasunete starší kabely a dobijete iPad i iPhone. Adaptér vypadá elegantně a jeho hliníkové provedení bude ladit s Apple produkty.