YouTube Picture in Picture režim bude k dispozici uživatelům v USA. Co u nás?

YouTube Picture in Picture režim zatím neumí používat, jako jiné aplikace. Technicky to není problém, ale portál nechce dopřát tuto funkci jen tak někomu. A co u nás?

Po dlouhém čekání YouTube pro iOS oficiálně získává podporu funkce Picture in Picture, což umožňuje všem uživatelům, prémiovým a prémiovým předplatitelům, zavřít aplikaci YouTube a pokračovat ve sledování videa v malém vyskakovacím okně.

YouTube Picture in Picture jen pro někoho

Ve svém prohlášení pro MacRumors YouTube uvádí, že obraz v obraze se v současné době zavádí pro všechny prémiové předplatitele v systému iOS a brzy se uskuteční větší zavádění pro všechny uživatele iOS v USA. Opět stojí za zmínku, že tato funkce bude k dispozici všem uživatelům, i přes určité spekulace, že YouTube může mít omezenou podporu funkce pouze pro platící předplatitele.

Obraz v obraze (PiP) umožňuje uživatelům sledovat videa z YouTube v malém mini přehrávači a současně procházet mimo aplikaci YouTube na svém mobilním zařízení. Začínáme zavádět PiP pro členy YouTube Premium pro iOS a plánujeme spustit PiP také pro všechny uživatele iOS v USA.

YouTube obraz v obraze je neustálou hrou tam a zpět a někdy funguje i přes web YouTube v Safari. Někteří uživatelé našli kreativní řešení využívající zkratky k vypnutí integrovaných parametrů na webu YouTube, které zakazují obraz v obraze. Nyní však s oficiální podporou, která bude brzy rozšířena, již tato řešení nebudou zapotřebí. Kdy se dočkají uživatelé mimo USA zatím není jasné. Věřme ale, že to bude brzy.

Zdroj: Macrumors.com