Jak posílat fotky a videa ve vysokém rozlišení na WhatsApp

WhatsApp zavedl novou možnost, která uživatelům umožňuje posílat fotografie a videa přes platformu pro zasílání zpráv ve vysokém rozlišení. Čtěte dál a dozvíte se, jak na to.

Aplikace WhatsApp vydala konečně aktualizaci, která uživatelům iPhonů a Androidů umožňuje posílat fotografie a videa ve vysokém rozlišení, čímž konečně řeší omezení služby týkající se sdílení médií v nízké kvalitě. Do teď bylo jedno, zda máte nový iPhone 14 Pro, který fotí skvěle, nebo třeba starý iPhone 6, který fotil o poznání hůře. Fotka vypadala bídně z obou zařízení.

WhatsApp kvalita fotek moc nezajímala

Tato možnost se nazývá HD kvalita a znamená, že uživatelé mohou posílat fotografie a videa, která jsou ostřejší a s minimální kompresí. Například snímky pořízené iPhonem lze nyní odesílat v rozlišení 3024 × 4032 místo dřívějšího maximálního rozlišení 920 × 1280, zatímco video lze odesílat v rozlišení 1280 × 718 místo 848 × 476.

Příjemci fotografií/videí ve vysokém rozlišení uvidí v rohu obrázku štítek HD, který označuje, že obdrželi verzi ve vyšší kvalitě, a všechna média ve vysokém rozlišení jsou chráněna koncovým šifrováním aplikace WhatsApp.

Chcete-li získat přístup k této funkci, nejprve aktualizujte aplikaci WhatsApp na nejnovější verzi a poté postupujte podle následujících kroků. (Poznámka: Pokud se vám nezobrazí níže popsaná možnost HD, znamená to, že zavádění funkce ve vašem regionu ještě nebylo spuštěno).

Jak poslat fotku přes WhatsApp v lepší kvalitě

  • Ve vlákně chatu klepněte na tlačítko fotoaparátu.
  • Vyberte obrázek nebo video z knihovny médií, které chcete odeslat.
  • Klepněte na tlačítko HD, které se nachází v horní části obrazovky vlevo od ostatních nástrojů pro úpravu obrázků/videí.
  • V zobrazeném vyskakovacím okně vyberte HD kvalita a poté klepněte na možnost Dokončit.
  • Klepněte na tlačítko Odeslat.

WhatsApp HD kvalita

Podle společnosti Meta budou uživatelé, jejichž internetové připojení není tak rychlé, dostávat fotografie a videa ve standardní kvalitě a budou si moci zvolit, zda si chtějí ponechat standardní verzi, nebo ji upgradovat na HD, pokud to bude možné.