watchOS 9 a vše, co zatím o novém systému pro Apple Watch víme

watchOS 9 přijde na podzim společně s novými Apple Watch Series 8. Už v létě se ale dočkáme beta verze na ohlášené WWDC. Co od nového systému čekat?

Nyní, když byla oficiálně oznámena konference WWDC 2022, se připravujeme na vydání systému watchOS 9. To bude znamenat další významnou verzi softwarové platformy společnosti Apple pro hodinky Apple Watch. Níže se podívejte, jaké všechny nejnovější spekulace a očekávání týkající se letošního watchOS 9 máme. A to včetně nových funkcí, informací o vydání a dalších poznatků.

Kdy bude watchOS 9 oznámeno?

Systém watchOS 9 bude pravděpodobně oznámen 6. června během keynote konference WWDC 2022. Akce bude probíhat online, i když někteří studenti a vývojáři se budou moci keynote zúčastnit osobně v Apple Parku.

Po oznámení bude Apple operační systém několik měsíců testovat, dokud jej kolem září neuvolní pro všechny uživatele, jak to společnost dělala v minulých letech. Společně s novými Apple Watch jej pak Apple uvolní i pro další verze hodinek.

watchOS 9 a podporovaná zařízení

Jednou z největších otázek, které si lidé každoročně kladou, je, zda Apple upustí od podpory některého staršího modelu Apple Watch. Při loňském vydání watchOS 8 Apple zachoval kompatibilitu se všemi zařízeními, která byla podporována watchOS 7, i když omezil mnoho funkcí.

watchOS 9 kompatibilní zařízení

Vzhledem k tomu, že spekulace poukazují na to, že by Apple mohl konečně vyřadit Apple Watch Series 3 ze své nabídky, je velmi pravděpodobné, že watchOS 9 by mohlo být poslední aktualizací pro chytré hodinky z roku 2017. Důvodem, proč by si je Apple mohl ponechat ještě rok, je jejich dostupná cena a kompatibilita s Apple Fitness+. Zde je seznam zařízení, která by měla watchOS 9 podporovat:

  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 3

Nové funkce v systému watchOS 9

Ačkoli se o watchOS 9 ví jen málo, Mark Gurman z agentury Bloomberg díky zvěstem o Apple Watch Series 8 uvádí několik zajímavostí o tom, co lze od letošního watchOS očekávat.

nové funkce watchOS 9

Zde jsou některé funkce, které bychom měli očekávat u příštího operačního systému pro Apple Watch, jak je zveřejnil ve svém zpravodaji Power On:

  • Detekce zátěže afibrilací neboli možnost sledovat, jak často se uživatel v určitém období nachází ve stavu fibrilace síní
  • Režim nízké spotřeby, který funguje s aplikacemi a funkcemi a rozšiřuje přepínač Rezerva
  • Satelitní připojení pro zasílání krátkých textových zpráv a SOS upozornění záchranným službám, když jsou mimo dosah mobilního připojení
  • Nová funkce sledování spánku
  • Nové funkce sledování ženského zdraví a léků v aplikaci Zdraví
  • Nová Cvičení
  • Nové a přepracované ciferníky hodinek

Skryté zdravotní funkce Apple Watch

Očekáváme, že s blížící se konferencí WWDC 2022, která začíná 6. června, se objeví další podrobnosti o systému watchOS 9. Do té doby to však vypadá, že watchOS 9 by mohlo být zajímavým upgradem, přičemž Apple se zaměří na větší obrazovky s lepším sledováním kondice.

Apple Watch zdravotní funkce

V co doufáte, že uvidíte ve watchOS 9? Co je na vrcholu vašeho seznamu přání? Dejte nám vědět v komentářích na našem Facebooku!