Vyplatí se čekat na nový iPad nebo je lepší koupit aktuální model?

Čekat na nový iPad nebo si ho pořídit už teď? To je otázka, na kterou se v současné době ptá mnoho lidí. Odpověď není jednoduchá, pojďme se na ní podívat blíž.

Kdykoli si něco koupíte, něco lepšího přijde brzy poté. S tím si nemůžete dělat starosti, jinak nikdy nic nekoupíte. Otázkou tedy je, jak velká bude aktualizace iPadů v příštím roce a zda opravdu přijdou už v první půlce roku.

Čekat na nový iPad nebo ne?

Již dlouho se hovoří o ještě větších iPadech s největším modelem o úhlopříčce 14,9 palců. Přestože je pravděpodobné, že v designérské laboratoři společnosti Apple se vznáší 15palcový prototyp iPadu, nic nenasvědčuje tomu, že příští rok uvidíme větší. Poslední zpráva naznačuje, že vnější rozměry modelů z počátku roku 2020 budou stejné jako stávající.

I když to není nemožné, že by Apple mohl rámy mírně zmenšit, nezdá se to pravděpodobné. Je možné, že stejná velikost displeje zůstane v těle stejné velikosti.

Také se zdá nepravděpodobné, že Apple přepne z LCD na OLED obrazovky. Typ pokročilých OLED panelů používaných v nejnovějších telefonech iPhone by představoval výrazné zvýšení nákladů a to se Applu zatím nevyplatí.

Jako bezpečná sázka se zdá být, že v letošních iPadech neuvidíme podporu 5G sítí. Apple vždy představuje novou technologii jako první v iPhonech, přičemž iPad je pozadu.

Po uvedení nových zlevní ty starší

Pokud máte v úmyslu koupit základní model, pokud jde o úložiště, navrhujeme počkat. Zvýšení základní kapacity z 64 GB na 128 GB není zdaleka jisté, ale existuje přinejmenším slušná šance, že se tak opravdu stane.

Jakýkoli nový model znamená slevy u starého modelu. Zatímco Apple jednoduše nahradí existující iPady ve své řadě, starší modely budou stále k dispozici u jiných prodejců, takže čekáním pravděpodobně ušetříte nějaké peníze.

Jinak ale neočekáváme příliš mnoho. Ano, nový iPad bude v některých ohledech lepší a vždy existuje šance, že Apple má připravené nějaké překvapení, ale musíte to zvážit oproti skutečnosti, že pokud si ho koupíte nyní, budete si nový iPad užívat už teď.

Zdroj: 9to5mac