Výdrž baterie v mobilu není stále moc vysoká. Jak jí prodloužit a čím?

Výdrž baterie v mobilu je stále diskutovaným tématem, protože zatím žádný z výrobců nenabízí technologii, která významně prodlouží výdrž na jedno nabití. Co můžete teď dělat?

Moderní mobilní telefony vydrží na jedno nabití den, případně dva. Déle při aktivním používání nelze čekat a jakmile telefon stárne, baterie vydrží méně a méně. Není pak výjimkou, že musíte nabíjet i dvakrát denně. Jak si výdrž prodloužit a co k tomu budete potřebovat?

Výdrž baterie v mobilu prodloužíte

Operační systémy dvou největších hráčů, Applu a Googlu, nabízejí mnoho vychytávek, jak se dá výdrž baterie prodloužit. K vylepšení hodnoty přispívají také OLED displeje, které spotřebují méně energie hlavně ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazuje černá barva. Hlavně software je tedy nyní hlavním hybatelem pokroku.

Když ale nestačí ani chytré funkce, musí nastoupit powerbanka nebo chytré pouzdro. Apple Smart Battery Case je originálně řešené pouzdro přímo od Applu. Dokáže po nasazení dodávat energii telefonu a v případě vybití baterie ho nemusíte sundavat. Můžete ho nabít i když je nasazené na telefonu a to i bezdrátově.

Kdo nechce utrácet tisíce za originální příslušenství, může zkusit jiné výrobce. Například Tech-Protect nabízí několikanásobně levnější řešení a za necelých tisíc korun dostanete kryt, který poskytne kolem 4000 mAh pro nabíjení. Výdrž telefonu se ta zvýší zhruba trojnásobně. Místo 5 hodin, se dostanete na výdrž i 15 hodin.

Externí baterie se hodí vždy

Powerbanka už není jen nevzhledná krabička s výstupem v podobě portů. Nabízí rozmanitý design, funkce i například bezdrátové nabíjení. A když víte, že váš výlet bude skutečně dlouhý a kapacita powerbanky nevystačí k dobití všech zařízení, zkuste solární nabíječku. Ta se sama nabije ze sluníčka a předá energii do telefonu.

Určitě je dobré se vybavit powerbankou s více výstupy. Můžete tak nabíjet více zařízení současně. Dávejte si v takovém případě pozor na rychlost nabíjení. Ta se s připojením více zařízení snižuje.

USB-C powerbanka zase dokáže zpravidla nabídnou rychlejší nabíjení, protože modernější konektor zvládá přenášet více výkonu. Takovou externí baterii využijete i na dobití tabletů nebo menších přenosných počítačů.