iCloud Google servery využívá k ukládání dat. Apple tam skladuje přes 8 miliónů TB

iCloud Google využívá k tomu, na co sám nestačí. Servery konkurenta mu slouží k ukládání uživatelských dat a je jich opravdu hodně.

Apple podle The Information dramaticky zvýšil množství uživatelských dat iCloudu, která ukládá na Google Cloud. Zpráva tvrdí, že Apple má nyní na serverech Google uloženo přes osm milionů terabajtů dat.

iCloud Google nešetří

V polovině května byla společnost Apple údajně na cestě utratit v letošním roce přibližně 300 milionů USD za služby cloudového úložiště Google, což by představovalo nárůst zhruba o 50 % oproti celému roku 2020. Apple je považován za největšího korporátního klienta pro Google Cloud.

Zaměstnanci služby Google Cloud zjevně dokonce dali společnosti Apple interní kódové jméno, které naznačuje její velikost jako zákazníka: „Bigfoot“.

Apple při ukládání uživatelských dat na iCloudu, jako jsou fotografie a zprávy, spoléhá na kombinaci svých vlastních datových center a cloudových služeb třetích stran, jako jsou Google Cloud a Amazon Web Services. Apple neposkytuje poskytovatelům cloudových úložišť třetích stran klíče k dešifrování uživatelských dat uložených na jejich serverech, což zajišťuje silnou úroveň zabezpečení.

Zpráva spekuluje, že zvýšené používání služby Google Cloud společností Apple naznačuje, že rostoucí požadavky cloudového úložiště společnosti překonaly její schopnost vyvíjet a provozovat vlastní datová centra potřebná pro zpracování výsledných dat.

Zdroj: Macrumors.com