Vision Pro s visionOS 2 bude podporovat Apple Pencil

Zatímco Apple Pencil je v současné době kompatibilní pouze s iPady, budoucí verze příslušenství může fungovat s náhlavní soupravou Apple Vision Pro.

Apple interně testoval novou tužku Apple Pencil s podporou visionOS, uvádí zdroj obeznámený s touto záležitostí. To by umožnilo použití Apple Pencil s aplikacemi pro kreslení na Vision Pro, jako je Freeform a Pixelmator. Hrot Apple Pencil by tak sloužil už pouze jako virtuální bod.

Apple Pencil jako ovládání pro Vision Pro

O tomto projektu nejsou známy žádné konkrétní podrobnosti, ale jednou z možností je, že uživatelé budou moci kreslit pomocí Apple Pencil na stole nebo jiném rovném povrchu a kresba by se objevila v otevřené aplikaci visionOS. To by v podstatě změnilo okolí člověka na obří plátno, doplněné o citlivost na tlak a náklon.

Říká se, že nová Apple Pencil bude uvedena na trh spolu s novými modely iPad Pro a iPad Air v dubnu, ale nemáme potvrzeno, zda bude podporovat visionOS.

Kompatibilita Apple Pencil s Vision Pro by také vyžadovala aktualizovaný software, ale není jasné, která verze by mohla přidat podporu. První beta verze visionOS 1.2 bude pravděpodobně zpřístupněna vývojářům již tento týden a očekává se, že Apple oznámí visionOS 2 na své výroční vývojářské konferenci WWDC v červnu.

Stejně jako u jakéhokoli produktu, který Apple vyvíjí, neexistuje žádná záruka, že společnost pokročí s vydáním Apple Pencil s podporou visionOS.