Jak převést Live Photo na video

Funkce Live Photos v aplikaci Fotoaparát na iPhonu nebo iPadu zabere až 3 sekundy videa. Zde je návod, jak z ní udělat skutečný videoklip.

Někdy je užitečné zaznamenat velmi krátké video něčeho. Živé fotografie zachycují tyto okamžiky a lze je přehrávat, opakovat, odrážet tam a zpět nebo mít efekt „dlouhé expozice“, který rozmaže pohyb.

Díky tomu jsou Live Photos velmi užitečné pro zachycení momentu, který zahrnuje pohyb spíše než jen statický snímek. Živou fotografii můžete upravit tak, aby se její libovolná část stala statickým snímkem.

Převeďte Live Photo na video na iPhonu nebo iPadu

Někdy budete chtít použít Live Photo v projektu iMovie, který dáváte dohromady, nebo pro použití s jinými video projekty. To znamená, že Live Photo musí být převeden na standardní formát video souboru.

Chcete-li to provést, nejprve otevřete Live Photo v aplikaci Fotky. Nejjednodušší způsob, jak je najít, je klepnout nebo kliknout na sekci Alba.

Odtud přejděte dolů na Typy médií a vyberte Živé fotografie. Poté klepnutím nebo kliknutím vyberte živou fotografii, kterou chcete převést.

Na iPhonu nebo iPadu klepněte na nabídku „tři tečky“ v pravém horním rohu a vyberte „Uložit jako video“. Výsledný soubor videa bude k dispozici v sekci Typy médií pod „Video“ a také v albu Nejnovější.

Původní Live Photo je stále k dispozici a lze jej nalézt v albu „Live Photos“. Nyní můžete toto video exportovat kamkoli chcete, například jako přílohu e-mailu nebo jej zkopírovat do aplikace Soubory pro budoucí použití.

Převeďte Live Photo na video na Macu

Na Macu je postup trochu jiný. Ve výchozím nastavení se živé fotografie ukládají v kodeku HEIC (High Efficiency Image Codec), takže při přetahování živé fotografie na plochu nebo do jiného okna Finderu musíte podržet klávesu volby.

Tím se vytvoří dva soubory: soubor videa .mov a statický snímek „klíčového snímku“ HEIC. Soubor .mov lze importovat do iMovie nebo jiných video editorů na Macu.

Možná budete chtít sdílet soubor s uživateli mimo Apple, což znamená, že byste měli převést soubor .mov do jiného formátu. Chcete-li to provést, můžete exportovat klip z iMovie do MP4 nebo můžete použít jiné nástroje třetích stran a převést klip do méně používaných formátů.

Live Photos dokážou zachytit krátké, ale výjimečné okamžiky nebo jen přidat do obrázku nějaký kontext tím, že zahrne zvuk a pohyb. I když jsou velmi krátké, mohou se hodit ve videu s obrázky tím, že proloží živé momenty mezi statické obrázky a existují i jiná použití pro klipy, jako jsou tyto.