Velký iPad Pro má být opravdu velký. 12,9 palců už nestačí

Velký iPad Pro by mohl být dalším modelem budoucího Apple tabletu. Kalifornská firma údajně prozkoumává možnosti a hodlá uvést iPad s ještě větším displejem.

V prvním vydání svého nového zpravodaje Power On pro Bloomberg Mark Gurman uvedl, že Apple prozkoumává budoucí iPady s většími displeji, ačkoli dodal, že potenciální vydání je pravděpodobné nejdříve za několik let, pokud vůbec.

Velký iPad Pro s displejem jako MacBook

Výňatek z Gurmanova zpravodaje, který pokrývá také přeskupení týmu Apple Car, Peloton pracující na monitoru srdečního tepu a další:

Bylo mi řečeno, že Apple má inženýry a designéry, kteří zkoumají větší iPady, které by se mohly dostat do obchodů nejdříve za pár let. Jsou nepravděpodobné pro příští rok - s pozorností Apple na přepracovaném iPadu Pro v současných velikostech pro rok 2022 - a je možné, že nepřijdou vůbec. Ale velký iPad by byl dokonalým zařízením pro mnoho lidí, včetně mě, a pokračoval by ve stírání hranic mezi tabletem a notebookem.

Aktuální iPad Pro se dodává v 11palcových a 12,9palcových velikostech displeje. V předchozí zprávě agentury Bloomberg Gurman a Debby Wu uvedli, že Apple testuje nový iPad Pro se skleněnou zadní stranou, který by podporoval bezdrátové nabíjení pro vydání v roce 2022.

Větší velikosti displeje by pomohly dále smazávat rozdíly mezi iPadem Pro a MacBookem Pro, který je k dispozici s až 16palcovým displejem. Mnoho zákazníků však stále věří, že iPadOS plně nevyužívá výhody hardwaru iPadu Pro a Gurman se domníval, že Apple nakonec potřebuje povolit aplikace pro Mac a multitasking podobný Macu s flexibilnějším uspořádáním oken aplikací na iPadu Pro.

Společnost Apple naposledy aktualizovala iPad Pro v dubnu o svůj speciálně navržený čip M1, podporu Thunderbolt, připojení 5G na celulárních modelech, mini-LED displej na 12,9palcovém modelu, až 2TB úložiště a s až 16GB RAM.

Zdroj: Macrumors.com