Smart Keyboard s trackpadem pro iPad Pro se blíží a měla by se brzy už objevit

Smart Keyboard s trackpadem pro iPad Pro bude aktualizací současné externí klávesnice. Navíc tak přidá dotykovou plochu, podsvícené klávesy a v systému se půjde pohybovat kurzorem.

Apple pracuje na iPad klávesnici, která obsahuje vestavěný trackpad. Údajně tak Apple už experimentuje s podobným příslušenstvím několik let. Některé z prototypů mají kapacitní klávesy, i když není známo, zda je tato funkce v hotovém produktu. Zdroj informací říká, že klávesnice bude vyrobena z materiálů podobných těm v současné klávesnici Apple Smart Keyboard Folio navržené pro iPad Pro.

Smart Keyboard s trackpadem pro iPad Pro změní hru

Apple připravuje klávesnici pro iPad na hromadnou výrobu v současné době a očekává se, že nové příslušenství vydá spolu s další verzí ‌iPadu Pro‌. Současné zvěsti naznačují, že ‌iPad Pro‌ by mohl být aktualizován již v březnu, a očekává se, že Apple uspořádá březnovou akci (možná 31. března) a oznámí nová zařízení.

Pokud Apple opravdu představí nový iPad Pro‌ v březnu, mohli bychom vidět spekulovanou klávesnici současně s tabletem. Až dosud byly všechny inteligentní klávesnice navržené pro použití s ​​iPady vybaveny pouze standardními klávesami. Verze s trackpadem by musela být významně přepracována, aby se vytvořil prostor pro design trackpadu.

Tchajwanský web DigiTimes již v lednu uvedl, že Apple pracuje na „chytré klávesnici“ s podsvícenými klávesami a nůžkovými spínači, takže je možné, že nadcházející klávesnice s trackpadem bude mít i tyto funkce. To současně předpokládá, že systém iPadOS bude schopen pracovat s kurzorem.

Zdroj: Macrumors