iPhone XR byl nejprodávanějším chytrým telefonem na světě za rok 2019

iPhone XR je nejprodávanějším a nejoblíbenějším telefonem světa za rok 2019. Lákavá cena, kvalitní značka a výběr z několika barevných variant ho vynesly na samou špičku.

Apple iPhone XR byl podle nejnovějších dat společnosti Omdia nejoblíbenějším smartphonem na světě v roce 2019. Zásilky iPhonu XR byly údajně o 9 milionů kusů vyšší než nejprodávanější model iPhone, kterým byl iPhone 11.

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni s Omdií, byla výzkumná společnost založena po sloučení výzkumné divize Informa Tech a získaného portfolia technologického výzkumu IHS Markit.

iPhone XR jako nejlepší z nejlepších

Podle zprávy společnosti Omdia Smartphone Model Market Tracker dodala společnost Apple v průběhu roku 2019 46,3 milionu jednotek iPhone XR. To znamená více než dvojnásobek v porovnání s 23,1 miliony jednotek dodaných během roku 2018. Mezitím zásilky iPhonu 11 během roku zasáhly 37,3 milionu kusů.

Zatímco Apple odpovídal za první a druhé místo, Samsung zaokrouhlil pět nejlepších s Galaxy A10, Galaxy A50 a Galaxy A20. iPhone 11 Pro Max byl šestým nejoblíbenějším smartphonem se 17,6 miliony zásilek, následovaný iPhonem 8 s 17,4 miliony.

Celkově společnost Omdia odhaduje, že dodávky iPhonů klesly v roce 2019 o 4,6 % v porovnání s předchozím rokem. Přes tento meziroční pokles, který společnost Omdia přisuzuje zvýšeným cenám, se Apple stále řadí na špici v oblasti prodaných kusů

Zdroj: 9to5mac