Je bezpečné rychle nabíjení iPhone? A jakou nabíječku vybrat

Doporučení pro rychlé nabíjení iPhonu obvykle zahrnují vyzvednutí 20W napájecího adaptéru od společnosti Apple nebo podobného 20W adaptéru. Co ale použít výkonnější nabíječku USB-C z MacBooku Pro nebo MacBooku Air? Sledujte, které iPhony a iPady můžete rychle nabíjet pomocí nabíječek Apple MacBook nebo možností třetích stran.

Rychlé nabíjení nabízí až 50 % baterie za 30 minut. Ale vyzvednutí nového kabelu USB-C na Lightning a 20W nabíjecího bloku od Applu stojí 590 Kč. Možnosti třetích stran stojí méně, ale co takhle použít něco, co už máte?

Dobrá zpráva je, že moderní iPhony a iPady fungují se všemi nabíječkami MacBooků s USB-C, dokonce až se 140W modelem.

Ačkoli to může znít divně, je bezpečné používat nabíječky Apple s vyšším výkonem USB-C, protože o výkonu iPhonu nebo iPadu rozhoduje jeho napájení, nikoli nabíječka. Apple dokonce provádí testování s celou řadou svých napájecích adaptérů USB-C.

Poznámka: v závislosti na aktuální kapacitě baterie bude vaše zařízení odebírat různou úroveň energie. Například baterie nabíjená na 10 % bude odebírat více energie než baterie nabíjená na 80 %.

Můžete iPhone rychle nabíjet nabíječkou MacBooku?

Apple uvádí, že následující zařízení se systémem iOS jsou kompatibilní s jeho 18W, 20W, 29W, 30W, 61W, 87W, 96W a 140W adaptéry pro rychlé nabíjení:

  • iPhone 8/8 Plus a novější
  • iPad Pro 12,9" (1. generace a novější)
  • iPad Pro 11palcový (1. generace a novější)
  • iPad Pro 10,5palcový
  • iPad Air 3. generace a novější
  • iPad mini 5. generace a novější

Apple uvádí, že můžete použít jeho kabel USB-C nebo že "bude fungovat i srovnatelný napájecí adaptér USB-C třetí strany, který podporuje USB Power Delivery (USB-PD)", jako je například Kabel USB-C to USB-C - Tech-Protect, Ultraboost PD60W/3A White 100cm.

Pokud hledáte flexibilnější nabíječku USB-C nebo chcete další,USB-C nabíječka do sítě - Tech-Protect PD35W aNabíjecí AC adaptér - Spigen PowerArc USB-C PD65W jsou skvělou volbou pro rychlé nabíjení iPhonů a iPadů současně.