Jakou hudební službu zvolit? Apple Music vs. Spotify

Apple Music a Spotify drtivě dominují v oblasti streamování hudby, ale obě služby nabízejí i přes konkurenční ceny překvapivě odlišné zážitky, takže která je nejlepší?

Spotify je sice na trhu déle než Apple Music, ale obě služby jsou nyní velmi rozšířené. Apple Music a Spotify mají podobné knihovny s více než 100 miliony skladeb a funkce, jako jsou personalizované seznamy skladeb, živé texty, spolupráce, crossfade a podpora SharePlay, takže je o to těžší si mezi nimi vybrat. Přečtěte si podrobné srovnání, které vám pomůže vybrat službu pro streamování hudby, která je pro vás nejlepší. Obě služby lze využívat na vašem iPhone, iPad nebo Mac počítači.

Apple Music vs. Spotify

Apple Music Spotify
Pokročilá správa knihovny, která uživatelům umožňuje vytvářet sbírku hudby s širokou škálou možností třídění. Žádná "knihovna"; místo toho přidáváte skladby do seznamu oblíbených skladeb.
Základní algoritmus pro vyhledávání hudby Pokročilý algoritmus pro vyhledávání hudby
Omezená personalizace zahrnující "New Music Mix", "Get Up Mix", "Chill Mix" a osobní rozhlasovou stanici. Personalizované mixy včetně "Release Radar", "Discover Weekly" a "Tastebreakers", navíc tisíce algoritmických playlistů, které jsou přizpůsobeny uživateli.
Důraz na seznamy skladeb sestavené lidmi s omezeným využitím algoritmických seznamů skladeb. Důraz na pokročilé algoritmické seznamy skladeb
Příležitostně nabízí exkluzivní vydání od významných umělců.
Prostorový zvuk s Dolby Atmos pro virtuální prostorový zvuk s podporovanými skladbami
Bezztrátový zvuk až 24 bitů/192 kHz
Specifikace Apple Digital Masters
Rádia Apple Music 1, Apple Music Hits a Apple Music Country s živými DJs, rozhovory, speciály a archivem pořadů.
Hudební videa v aplikaci
Podcasty a audioknihy v aplikaci
Aplikace Apple Music Classical založená na Primephonic
‌Apple Music‌ Sing karaoke
Omezené možnosti sdílení na sociálních sítích Rozsáhlé možnosti sdílení na sociálních sítích, například možnost vidět, co poslouchají přátelé v reálném čase.
Apple Music Replay roční retrospektiva s omezenou podporou sociálních médií SpotifyWrapped retrospektiva na konci roku o lepší podporu sociálních médií
Úzká integrace s ekosystémem Apple včetně Apple TV, HomePodu, Vision Pro, Siri a Apple Fitness+.
K dispozici na všech zařízeních Apple a Android a také na některých herních konzolích a televizorech. K dispozici pro širokou škálu zařízení, včetně těch, která nejsou od Applu, ale bez podpory aplikace Vision Pro.
Známá aplikace, uživatelsky přívětivá, multiplatformní design
Možnost ovládat službu Spotify na jednom zařízení z jiného zařízení
Integrace se stávajícími knihovnami iTunes, která uživatelům umožňuje sloučit osobní hudební sbírku se streamovací knihovnou a nahrávat a streamovat skladby, které nejsou v knihovně Apple Music. Možnost přehrávání místních zvukových souborů
Poslech Apple Music 1, Apple Music Hits nebo Apple Music Country zdarma Úplný přístup do knihovny a náhodné seznamy skladeb s reklamami zdarma
Individuální předplatné: 165 Kč/měsíc
Studentské předplatné: 89 Kč/měsíc
Rodinné předplatné: 259 Kč/měsíc

Studentské předplatné: 89 Kč/měsíc
Rodinné předplatné: 269 Kč/měsíc
Individuální předplatné: 169 Kč/měsíc
"Duo" předplatné pro domácnosti: 229 Kč/měsíc

 

Apple Music i Spotify se mohou pochlubit rozsáhlými hudebními knihovnami, sofistikovanými funkcemi personalizace a srovnatelnými modely předplatného, ale jejich nabídky jsou určeny trochu jinému publiku. Při výběru mezi těmito službami byste se měli rozhodnout, do které z následujících dvou skupin spadáte.

Apple Music se chlubí bezproblémovým a funkčně bohatým poslechem pro uživatele zařízení Apple a nabízí zvláštní výhody těm, kteří jsou silně zakotveni v ekosystému Apple. Služba je díky funkcím, jako je Lossless Audio a Spatial Audio, atraktivní zejména pro audiofily a ty, kteří investují do vysoce kvalitního zvuku. Exkluzivní obsah Apple Music, jako jsou živé rozhlasové pořady a aplikace Apple Music Classical, poskytuje jedinečnou hodnotu těm, kteří hledají víc než jen rozsáhlou hudební knihovnu. Apple Music je preferovanou volbou pro uživatele, kteří oceňují pohodlí integrace Siri, běžnou správu knihovny, možnost sloučit vlastní hudební knihovnu se streamovací službou a kteří již případně mají předplacené další služby Apple, což z balíčku Apple One činí atraktivní nabídku.

Naproti tomu Spotify vyniká v objevování hudby a sdílení na sociálních sítích. Její sofistikované algoritmy, které využívají funkce jako Discover Weekly a Release Radar, jsou bezkonkurenční při vyhledávání nové hudby přizpůsobené vkusu posluchačů. Díky multiplatformnímu designu a kompatibilitě s širokou škálou zařízení je Spotify univerzální volbou pro uživatele s různým hardwarem. Proces objevování hudby obohacují vynikající sociální funkce služby, jako je možnost sledovat, co poslouchají přátelé v reálném čase. Služba Spotify je vhodnou volbou pro uživatele, kteří si těchto sociálních a objevitelských aspektů velmi cení, a také pro ty, kteří ocení možnost bezplatné úrovně podporované reklamami.