Jak ovládat reakce v macOS Sonoma

Můžete se opravdu nazývat zkušenými uživateli Macu, aniž byste ovládali novou funkci Reakce v macOS Sonoma? Apple si už několik let pohrává se softwarovými funkcemi pro zlepšení kvality videa z webových kamer. macOS Sonoma k tomu přistupuje zábavnějším způsobem, když zavádí efekty 3D rozšířené reality vyplňující snímky.

Jak ovládat reakce v macOS

Protože Apple vyrábí Mac a macOS, může do operačního systému zabudovat funkce videa. To znamená, že efekty jako rozmazání portrétu, studiové osvětlení a reakce mohou fungovat ve více videoaplikacích než jen ve FaceTimu. K přístupu k reakcím potřebuješ jen křemíkový Mac od Applu nebo iPhone jako webovou kameru přes Continuity Camera.

Když nějaká videoaplikace používá vaši webovou kameru, objeví se v pravém horním rohu obrazovky nová položka na liště nabídek. Kliknutím na toto zelené tlačítko s bílou ikonou kamery se zobrazí ovládací prvky efektů. Každá aplikace, která používá vaši webovou kameru, bude mít vlastní sadu ovládacích prvků. To znamená, že pro FaceTime můžete reakce ponechat zapnuté, ale pro Zoom je v případě potřeby vypnout.

macOS Sonoma reakce

Tento panel umožňuje povolit nebo zakázat rozostření pozadí portrétu, studiové osvětlení nebo reakce vyvolané gesty rukou. Rozostření portrétního pozadí i studiové osvětlení mají posuvníky pro nastavení množství jednotlivých efektů. Pokud vaše webová kamera podporuje funkci Center Stage, najdete zde také její nastavení pro jednotlivé aplikace.

Systém macOS Sonoma přidává novou sekci reakcí s osmi efekty. Každý efekt má svou vlastní ikonu, na kterou můžete kliknout a vyvolat tak 3D animaci rozšířené reality. To je jakýsi manuální způsob, jak reakce používat. Profesionálnějším krokem je naučit se jednotlivá gesta rukou.

macOS Sonoma reakce

Gesta pro jednotlivé reakce v systému macOS Sonoma

Pokud jsou pro aplikaci povoleny reakce, lze těchto osm efektů vyvolat vlastním gestem ruky:

  • Srdce: Použijte dvě ruce k vytvoření tvaru srdce.
  • Palec nahoru: Uděláte rukou palec nahoru: Palec nahoru: Udělejte palec nahoru
  • Palce dolů: Ukažte palec nahoru: Ukažte palec dolů.
  • Balónky: Udělejte jednou rukou znamení míru
  • Déšť: Ukažte dva palce dolů
  • Konfety: Udělejte každou rukou znamení míru
  • Laser: Udělejte každou rukou býčí rohy
  • Ohňostroj: Ukažte dva palce nahoru

Apple doporučuje, abyste "drželi ruce dál od obličeje a na chvíli se zastavili", pokud se vám nedaří vyvolat efekty gesty. Jakmile si tato gesta osvojíte, oficiálně ovládáte macOS Sonoma.