Produkce iPhonů se v druhém čtvrtletí 2020 nejspíš nezlepší

Podle průzkumu Apple analytika Ming-Chi Kua získaného magazínem MacRumors se produkce iPhonů ve druhém čtvrtletí 2020 nezlepší.

Ming-Chi Kuo platí za věrohodný zdroj informací díky svým kontaktům uvnitř společnosti Apple. Nyní varoval před zpožděním výroby iPhonů a to z důvodu omezení provozů společností, které pracují na jednotlivých dílech telefonu a zároveň i dodavatelských závodů působících především v Číně.

Zásadním způsobem poklesly dodávky fotografických modulů iPhonů, které pocházejí od dodavatele Genius Electronic Optical. Dle Kua jich před výrobou nových zbývá na skladě jen něco málo na měsíc. S plnou výrobou by se mělo začít až na začátku května. I z toho důvodu Kuo očekává, že by fotografická optika v modelech iPhonů 2020 neměla být oproti té v iPhonech 11 razantně odlišná.

Analytik ale pořád dodává, že modelů iPhonu 5G, jejichž představení se očekává během září, by se aktuální situace neměla nijak dotknout. Apple si totiž nemůže dovolit letošní model odsunout nebo jej úplně vypustit, protože by to mělo nedozírné následky na ekonomiku společnosti. Čím dál více se navíc proslýchá, že by ještě do poloviny letošního roku měl Apple odhalit podobu „odlehčené“ verze iPhonu v podobě modelu 9 nebo SE 2.