Outlook pro Mac dostane zásadní redesign, aby se hodil více pro Big Sur

Outlook pro Mac dostane zásadní změnu designu. Microsoft oznámil plány přinést do své aplikace Outlook pro Mac nový design spolu s několika dalšími vylepšeními a funkcemi.

V rámci přípravy na veřejné vydání systému macOS Big Sur společnost Microsoft testovala nový design Outlooku pro Mac. Design obsahuje ikony Microsoft Fluent a několik designových prvků pro Big Sur, jako jsou zaoblené rohy. Aby byl design jednodušší, bylo odstraněno rozhraní Microsoft Ribbon. Konečný produkt je směsicí designových jazyků Apple a Microsoft.

Outlook pro Mac v moderním hávu

Čtení a psaní e-mailů bylo vylepšeno implementací nového uživatelského rozhraní pro psaní e-mailů, jednořádkových zobrazení a funkce „ignorovat“. Sbalitelné panely a seznam stlačitelných zpráv umožňují větší přizpůsobení hlavního zobrazení.

Vylepšen byl také systém kontaktů aplikace Outlook, který zahrnuje oddělení kontaktů a spolupracovníků v rámci událostí a e-mailů, detekci častých kontaktů a novou funkci označování kontaktů jako oblíbených. Kalendář a vyhledávání byly vylepšeny o skupiny a důraz na relevanci a je zde větší integrace s Microsoft Teams.

Technologie synchronizace společnosti Microsoft z iOS, Android a Windows Mail také přijde do Outlooku pro Mac, což povede k mnohem rychlejší synchronizaci mezi platformami. Podpora účtů iCloud a IMAP má také brzy přijít. Aktualizace je připravena pro všechny uživatele počítačů Mac v polovině října.

Společnost Microsoft také oznámila řadu menších aktualizací aplikace Outlook pro iOS, včetně nového widgetu kalendáře pro zobrazení nadcházejících schůzek z více účtů na domovské obrazovce, reakcí emodži, hlasových příkazů a rozšíření služby Play My Emails do dalších zemí.

Komplikace Apple Watch Outlooku přicházejí pro watchOS 7, což uživatelům umožní zobrazit jejich počet nepřečtených e-mailů nebo stav kalendáře. Tyto doplňky k Outlooku pro iOS a watchOS jsou označeny, aby dorazily později v tomto roce.

Zdroj: Macrumors.com