Originální nabíječka iPhone telefonu je drahá, pořiďte si raději alternativu

Pokud vám originální nabíječka iPhone telefonu vypověděla službu, nebo sháníte záložní, je vhodné podívat se k výrobcům třetích stran. Proč?

Vezměme to pěkně popořadě. Pokud si koupíte nový iPhone, dostanete s ním pouze 5W adaptér. Ten u Applu koupíte i samostatně, zaplatíte za něho ale 490 Kč. Pokud chcete výkonnější, který vaše zařízení tím pádem nabije o poznání rychleji, musíte sáhnout alespoň po tom 12W. I ten Apple nabízí za stejnou cenu. Ještě výkonnější, 18W USB-C napájecí adaptér, pak prodává za 890 Kč. Je určen ale především pro nové iPady Pro.

Konkurence však nabízí o poznání více muziky za méně peněz a mnohdy přihodí i nějakou tu přidanou hodnotu v podobě možnosti nabíjení více zařízení zároveň, nebo toho skutečně rychlého nabíjení. Originální nabíječka iPhone telefonu americké společnosti tedy nedává příliš smysl.

 

Originální nabíječka iPhone telefonu a její alternativy

Jde-li vám především o cenu, nabíjecí AC adaptér pro iPhone od společnosti Devia seženete ještě po následujících 11 dní jen za 99 Kč. Otázkou ale zůstává, jestli si trochu nepřiplatit a nezískat o poznání více. Např. u společnosti Hoco. Její adaptér je totiž osazen dvěma USB porty, takže umožní nabíjet dvě zařízení zároveň. Cena je přitom pořád skvělých 229 Kč. Tři vám pak nabije nabíjecí AC adaptér Devia, který stojí 299 Kč.

Jestliže pak často cestuje, určitě se vám vyplatí investice 349 Kč do cestovního adaptéru. S ním totiž nabijete svá elektronická zařízení nejen po EU, ale i Spojených státech, Austrálii nebo Velké Británii. Jdete-li naopak po skutečně rychlém nabíjení, nabízí se 29W síťový adaptér Hoco. Vyjde vás už sice na 799 Kč, nabije ale klidně i MacBook, protože mu nechybí USB-C konektor.

Mějte však na paměti, že vámi kupovaná Apple nabíječka v podobě AC adaptéru často neobsahuje kabel. Ten si musíte koupit buď zvlášť, nebo je nutné použít ten váš. Samozřejmě ale existuje i takové příslušenství, které vám poskytne obojí a to jen za 299 Kč.