Nová Apple TV se ukáže příští rok a má mít i lepší ovládání

Nová Apple TV se zcela přepracovaným ovládáním bude k dispozici v roce 2021. Současná verze už je na trhu pár let, takže se můžeme těšit na zásadní vylepšení.

Několik zvěstí naznačuje, že Apple pracuje na obnovené verzi Apple TV a zpráva společnosti Nikkei Asia Review dnes přidává spekulace, že Apple příští rok vydá novou verzi své chytré krabičky.

Nová Apple TV s novým ovládáním

Důvěryhodné zdroje jsou ve zprávě citovány následovně:

Společnost Apple připravuje agresivní plán výroby svých špičkových počítačů, včetně MacBooků Pro a iMacu Pro, na rok 2021. Uvádějí to další dva lidé, kteří tuto informaci znají. Společnost je uprostřed nahrazování procesorů Intel ve svých počítačových sestavách vlastními procesory postavenými pomocí technologie ARM. Kalifornská firma již na konci roku 2020 představila tři modely Maců poháněných centrálním procesorem M1 a oznámila, že bude trvat přibližně dva roky, než dojde k úplnému přechodu na vlastní navržené procesory. Americký technologický gigant také pracuje na nové Apple TV, zařízení domácí zábavy pro služby videa na vyžádání, pro příští rok, uvedl jeden z lidí.

Od chvíle, kdy se v beta verzi iOS 13.4 objevily známky nevydaného zařízení, po celý rok bublají pověsti o nové Apple TV. V té době se pověsti domnívají, že bude obsahovat čip A12 a bude k dispozici ve velikostech úložiště 64 a 128 GB.

Od té doby se objevily náznaky nové Apple TV s aktualizovaným dálkovým ovládáním v kódu iOS 14. Analytik Jon Prosser navrhl, aby nová Apple TV byla vybavena čipem A12X Bionic. Další pověst však tvrdila, že bude používat čip A14, stejný čip, jaký se používá v sestavě iPhone 12.

Kromě možného vylepšení dálkového ovladače, kapacit úložiště, aktualizovaného procesoru a kódového označení T1125 je o nové Apple TV známo jen málo dalšího. ​​Ačkoli Prosser nedávno navrhl, že by mohla obsahovat čip U1, který umožňuje podporu širokopásmového připojení pro lepší spolupráci jednotlivých produktů mezi sebou.

Vzhledem k množství pověstí je jednou z teorií, že Apple pracuje na několika verzích Apple TV, což by mohlo vysvětlit rozpor ve spekulacích ohledně čipů. Ať už jsou plány Applu jakékoli, nová Apple TV se příští rok bude cítit jako poměrně jistá sázka na to, že bude skutečně uvedena. Aktuální Apple TV 4k Apple neaktualizoval od září 2017.

Zdroj: Macrumors