MacBook Pro 2021 a MacBook Air 2022 dostanou Mini-LED displeje

MacBook Pro 2021 má přijít se zásadním vylepšením v podobě nového displeje založeného na technologii Mini-LED. Stejně bude obdařen za rok MacBook Air.

Společnost Apple plánuje podle analytika TFI Securities Ming-Chi Kua vydat dva přepracované MacBooky Pro v roce 2021 a nový MacBook Air v roce 2022, všechny s Mini-LED displeji a čipy Apple Silicon.

MacBook Pro 2021 by mohl změnit i design

Ve zprávě pro investory Kuo vysvětlil, že se očekává uvedení dvou nových modelů MacBooku Pro se zcela novým designem. Cenově dostupný MacBook Air‌ se očekává v roce 2022. Všechny stroje budou obsahovat ‌čipy Apple Silicon‌ a Mini-LED displeje. Zdá se, že jde o vysvětlení předchozí zprávy, která jednoduše uvedla, že přepracované MacBooky budou spuštěny koncem roku 2021.

Kuo také věří, že Apple bude schopen vyrovnat zvýšené náklady na používání Mini-LED panelů v zařízeních Mac, protože náklady na čipy ‌Apple Silicon‌ jsou výrazně nižší než u procesorů Intel.

Očekává se také, že nadcházející zařízení Applu s Mini-LED displeji způsobí mnohem vyšší prodeje, než se očekávalo. TFI Securities revidovala své předpovědi dodávek o 350 % pro rok 2021 a o 450 % pro rok 2022. Předpokládá se, že Apple dodá 10 až 12 milionů Mini-LED zařízení v roce 2021 a 25 až 28 milionů Mini-LED zařízení v roce 2022. Výsledkem budou vyšší zisky a vše by měl zajišťovat jediný dodavatel společnost Epistar.

MacBooky dostanou přednost před iPady

Důvodem revidovaných odhadů jsou nižší než očekávané náklady na komponenty Mini-LED v příštích několika letech a rychlejší přijetí panelů Mini-LED v MacBoocích.

Předpokládá se, že MacBooky budou hlavní hnací silou dodávek panelů Mini-LED, protože údajně získají tento displej před iPadem a uvidí rychlejší růst dodávek. Kuo již dříve uvedl, že v první polovině roku 2021 bude vydán alespoň jeden nový model iPadu s Mini-LED displejem.

Optimistický scénář renomovaného analytika během příštích tří let způsobí výrazný nárůst dodávek MacBooků o 100 %, a to až o 35 milionů kusů ročně, a to díky přijetí čipů ‌Apple Silicon‌ a obnoveným designům.

Zdroj: Macrumors