Lightning konektor je v letošních iPhonech naposledy. Příští rok už USB-C

Letošní modely iPhonů, které Apple představí na podzim, budou poslední, které využijí Lightning konektor. Za rok už přivítáme USB-C.

Už v září, případně v říjnu se dočkáme nových iPhonů. Každoročně nejočekávanější Apple konference přinese opět novinky, které mají přesvědčit uživatele o jejich koupi. Drtivá většina spekulací se shoduje, že největším lákadlem bude nové řešení kamery, hned trojitý objektiv. Další vylepšení mají být menšího charakteru. A stále budeme využívat Lightning konektor.

Lightning konektor čeká poslední rok

Je to naprosto logický krok, který je jen otázkou času. Nejdříve přišel Apple s 12palcovým MacBookem, který obsahoval jeden USB-C konektor. Pak rozšířil tento způsob připojení i na ostatní Macy. Nedávno se ukázaly iPady Pro s USB-C a teď se čeká na iPhony. Jenže v tomto ohledu musí být Apple velmi obezřetný.

Jenže s menší aktualizací, kterou mají být letošní iPhony, nebude společnost takto zásadní krok podnikat. Uživatelé musí mít více důvodů pro koupi takového zařízení. Ne všem bude změna vyhovovat a Apple se musí vytasit se zařízením, které bude opravdu nabité novinkami. Jednou z nich pak bude USB-C konektor.

Bude to rozhodně lepší. Váš MacBook, iPad i iPhone budou využívat USB-C kabely a Lightning kabel budete moct zahodit. Opět se uleví šuplíkům a brašnám. 

I co se týče adaptérů se situace velmi zlepší. Na nabití všech zařízení bude stačit jediný. Uleví se tak i životnímu prostředí a Apple by nemusel adaptér vůbec dodávat s telefonem. Sice by opět hodně uživatelů brblalo, ale asi nebude moc zákazníků, kteří už doma nějaký podobný nabíjecí adaptér pro iPhone nemají.

Zdroj: TheVerge.com