Levné roušky nemusí znamenat horší ochranu. Také musí pevně sedět na obličeji

Levné roušky pořídíte na mnoha místech. Důležitá je dobrá ochrana, ale také její střih, aby pevně seděla na vašem obličeji. O design jde až ve druhé řadě.

Roušky jsou snad nejskloňovanějším slovem ve vyhledávačích za poslední měsíce. Každý by měl mít v dnešní době několik těchto pomůcek a v případě jednorázové roušky se musí dbát na časté výměně. U látkových roušek zase nesmíte podcenit sterilizaci a správné zacházení.

Levné roušky ochrání stejně jako ty dražší

Není důležité, kolik rouška stojí. Spíše jde o to, abyste před ústy a nosem měli nějakou zábranu, která bude alespoň částečně bránit průchodu bakterií a virů. V případě respirátorů je účinnost ochrany ještě vyšší, ale obvykle stačí rouška, větší rozestup a dávat si pozor na to, jak s rouškou manipulujete.

Látková rouška lze pořídit už kolem 100 Kč a můžete ji používat opakovaně. Lze prát nebo vyvařovat a bavlna je příjemná na nošení. Oceníte i její tvar, který kopíruje rysy tváře a sedí tak lépe, než jednorázové papírové roušky.

Větší část tváře zakryje ochranná rouška Fdtwelve A1 a může tak někomu přijít pohodlnější. Bude vám méně padat z obličeje i v případě, že budete dlouho mluvit nebo se více hýbat. Mezi velké přednosti patří možnost nošení po dlouhou dobu a ani v teplejším prostředí vás nebude svědit nebo škrábat.

Designová rouška rozhodně více neochrání, ale budete jistě spokojeni s nápaditým vzhledem a odlišíte se od ostatních. Tak, jako vše ostatní, i roušky vybíráme podle vzhledu, i když to není v tomto případě důležité.