Klávesnice k iPadu nemusí být jen Smart Keyboard. Jaké jsou alternativy?

Smart Keyboard je sice Apple originální klávesnice k iPadu, nepodporují ji však všechny modely a nechá se také dobře zaplatit. Podívejte se na alternativy.

Smart Keyboard je plnohodnotná klávesnice k iPadu, kterou k němu připojíte skrze tzv. Smart Connector. Svůj tablet tak k této klávesnici nepřipojujete za pomoci bezdrátových technologií, ale jen jednoduchým připnutím. Skrze něho se přenášejí nejen veškerá data, ale také je za jeho pomoci klávesnice napájena. Výhoda je tak zřejmá – nemusíte se bát, že vám v klávesnici dojde šťáva, když jí nejvíce potřebujete.

 

Za Smart Keyboard si pěkně zaplatíte

Nese to s sebou ale i jisté omezení. Klávesnici totiž využijete jen s jedním typem iPadu. Např. telefony iPhone Smart Conectorem nedisponují, a protože klávesnice není osazena bezdrátovými technologiemi, nemůžete ji s nimi propojit. Pro daný iPad tak můžete využít jen danou klávesnici. Ne tak ty od výrobců třetích stran. Ty se obvykle propojují skrze technologii Bluetooth, a proto je můžete používat nejen s libovolným tabletem, ale i telefonem. V takovém případě už ale samozřejmě nebudou sloužit jako samotný kryt.

Smart Keyboard aktuálně navíc seženete jen k 12,9palcovému iPadu Pro, 11palcovému iPadu Pro a nejnovějšímu iPadu Air (2018). Zrovna příjemné nejsou ani ceny této klávesnice k iPadu. V prvním případě totiž stojí 5 890 Kč, ve druhém 5 290 Kč a ve třetím 4 790 Kč. I když jsou nabušené technologiemi, je otázkou, do jaké míry je využijete. Na trhu přitom seženete klávesnice k iPadu již od 999 Kč.

 

Klávesnice k iPadu značky ZAGG

Univerzální Bluetooth klávesnice pro mobil nebo tablet od společnosti ZAGG sice neslouží jako kryt vašeho zařízení, za to je maximálně multifunkční. ZAGG však poskytuje i řešení na míru a to konkrétně pro iPad Air 2 (1 199 Kč), iPad 2/3/4 (1 399 Kč) nebo iPad mini 1/2/3 (1 399 Kč).

V nabídce najdete nejen klávesnice pro iPad, které jsou zároveň jejich krytem typu Folio, ale i ty, jenž se vyznačují minimalistickým designem (Slim Book) a dostupné jsou i ty odolné označené jako Rugged Book. Ostatně podívejte se sami zde. Jistě si tu ideální klávesnici pro iPad vyberete.