Jaký Apple Pencil vybrat? Apple nabízí 3 modely

Apple představil zcela novou tužku Apple Pencil. Má USB-C a kombinaci funkcí z prémiové 2. generace Apple Pencil. Naopak některé z nich nenabídne, aby cena zůstala o 1 600 Kč nižší než u špičkového modelu. Přečtěte si, jaké rozdíly jsou mezi Apple Pencil USB-C, Apple Pencil 2 a Apple Pencil 1.

Ačkoli společnost tvrdí, že nový Apple Pencil USB-C nabízí mnoho funkcí, nepochybně to u mnohých vyvolá zmatek. To proto, že Apple Pencil USB-C nenahrazuje Apple Pencil 1, ve skutečnosti se zařazuje mezi 1 a 2 jako střední varianta. Přihoďte rozdíly mezi kompatibilitou a funkcemi jednotlivých modelů a pochopit, o co jde, vyžaduje určité úsilí. Níže ale v přehledu zjistíte všechny rozdíly a lépe si vyberete.

Jaký Apple Pencil vybrat

Porovnání funkcí

S Apple Pencil USB-C máte k dispozici funkce, jako je citlivost na náklon, magnetické uchycení a u nových modelů iPadů Pro dokonce i Apple Pencil hover (podpora podržení Apple Pencilu nad displejem iPadu Pro).

Apple Pencil USB-C

Apple Pencil USB-C však neobsahuje citlivost na přítlak ani podporu dvojitého poklepání pro změnu nástrojů.

A jak je uvedeno výše, k nabíjení a párování pomocí kabelu (není součástí balení) je třeba sejmout koncovku - žádné magnetické/bezdrátové nabíjení a párování jako u Apple Pencil 2.

Zde je kompletní popis:

Apple Pencil 2 Apple Pencil USB-C Apple Pencil 1
Nízká latence
Citlivost na náklon
Citlivost na přítlak
Přesnost do posledního pixelu
Magnetické přichycení
Bezdrátové párování a nabíjení
Podpora podržení nad displejem
Přepínání nástrojů dvojitým klepnutím
Bezplatné gravírování

 

Absence citlivosti na přítlak u Apple Pencil USB-C je nepříjemná, ale Apple ji bezpochyby využívá jako pobídku pro zákazníky, aby přešli na Apple Pencil 2.

Kompatibilita

Apple Pencil USB-C funguje se všemi iPady s tímto portem, ale ne všechny iPady fungují s Apple Pencil 2 nebo 1:

Apple Pencil 2 Apple Pencil USB-C Apple Pencil 1
Modely iPadů iPad Air, iPad mini, iPad Pro Všechny iPady s USB-C iPad 10, iPad 9 (nutno použít USB-C adaptér)

 

Cena

Apple Pencil USB-C je cenově nejdostupnější variantou za 2 290 Kč.

Apple Pencil 2 Apple Pencil USB-C Apple Pencil 1
Cena 3 890 Kč 2 290 Kč 2 990 Kč

 

Doporučení

Apple Pencil

Pokud máte iPad s USB-C a nepotřebujete nebo nechcete všechny funkce Apple Pencil 2, nový Apple Pencil USB-C je cenově dostupnější a schopnější stylus.

Bude také příjemnou volbou pro školy, které chtějí zůstat u oficiálního Apple stylusu, aniž by musely více utrácet za každého studenta (za předpokladu, že mají iPady s USB-C). Co si o tom myslíte vy? Je Apple Pencil USB-C solidním novým modelem, nebo raději zůstanete u Apple Pencil 2 nebo u možnosti třetí strany?