Jakou selfie tyč vybrat? Podívejte se na možnosti a funkce

Jakou selfie tyč vybrat v nepřeberné nabídce? Podívejte se, jaký je výběr a jaké funkce dokáže selfie tyč zastat. Neslouží totiž jen k fotografování autoportrétů.

Česká Wikipedie říká, že Selfie je typ fotografického autoportrétu, obvykle pořízeného z ruky či za použití selfie tyče za pomoci digitálního fotoaparátu či chytrého telefonu. Ve slovníku Oxford Dictionaries Online je výraz popsán jako: fotografie sebe sama, běžně pořízená chytrým telefonem nebo webkamerou a nahrána na sociální síť. Tyto autoportréty jsou většinou neformální snímky pořízené z ruky či před zrcadlem. Na snímcích je zobrazen buď fotograf sám, nebo fotograf a tolik lidí, kolik se jich vejde do záběru. Skupinové selfies jsou označovány jako group selfies.

Čelní kamery však z pravidla nebývají osazovány tak kvalitní technikou, jako hlavní kamery. Poslední dobou se ale setkáváme s různě širokoúhlými objektivy čelních kamer, které dokážou z fotografované scény pojmout více. Jenže takový snímek pak trpí zásadním neduhem – osoby přítomné v krajích fotografie bývají nepřirozeně protažené či neostré. Řešení je samozřejmě nasnadě, stačí se podívat na selfie tyče.

Jakou selfie tyč vybrat

Selfie tyče totiž mají výhodu zejména v tom, že vám protáhnou ruku (obvykle o dalších 60 až 80 cm), čímž dostanete objektiv dál, a proto se na scénu vejde více. Díky klasickému úhlu záběru (např. u iPhonů), tak také nedochází ke zkreslování obrazu.

Základní selfie tyče se pohybují už od ceny 350 Kč, jako např. ty od společnosti Hoco. Ty navíc se svým iPhonem spojíte skrze Lightning kabel. Díky hardwarové spoušti pak jednoduše pořídíte snímek. Tatové příslušenství navíc nemusíte ani nijak nabíjet, protože pro svou funkčnost nepotřebuje žádné baterie.

Bezdrátové řešení, které se s vaším telefonem spáruje pomocí technologie Bluetooth, pak začíná na 450 Kč, jako třeba to od společnosti Spigen. Jeho výhoda je zřejmá, použijete jej s jakýmkoli zařízení. Nevýhodou pak je nutné nabíjení.

Zvažte, jestli se vám pak nevyplatí investovat do selfie tyče s možností jejího rozložení na stativ. Takové zařízení má totiž značně přidanou hodnotu, protože s sebou na své fotografické výlety nemusíte nosit dvě zařízení. To od společnosti Celly je dostupné za 899 Kč, to od společnosti Spigen pak za 999 Kč.