Jak změřit teplotu pomocí Apple Watch

Jak změřit teplotu pomocí Apple Watch, když spíte? V tomto článku se dozvíte, jak to přesně funguje a co je potřeba udělat, aby vám hodinky teplotu zaznamenávaly.

Modely Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra umí zaznamenávat údaje o teplotě během spánku. Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra mají dva teplotní senzory. Jeden je na zadní straně v blízkosti kůže a druhý je těsně pod displejem. Apple je takto navrhl, aby zvýšil přesnost snížením zkreslení z vnějšího prostředí.

Jak změřit teplotu pomocí Apple Watch

Pokud nosíte Apple Watch ve spánku, mohou tyto snímače každých pět sekund měřit teplotu vašeho zápěstí, která může každou noc přirozeně kolísat. Pokročilé algoritmy pak na základě těchto údajů poskytují souhrnné údaje za každou noc.

Tato měření lze následně porovnat se stanovenou základní teplotou a využít je k získání přehledu o vašem zdravotním stavu v případě nemoci, a pokud používáte funkci sledování cyklu, mohou poskytnout zpětný odhad ovulace a zlepšit předpověď menstruace.

Co budete potřebovat k měření spánku s Apple Watch

Aby hodinky Apple Watch mohly v noci sledovat teplotu na vašem zápěstí, musí vám být alespoň 14 let. Budete také potřebovat následující:

  • Apple Watch Series 8 nebo Apple Watch Ultra
  • Nastavení režimu spánku se zapnutou funkcí Sledování spánku s hodinkami Apple Watch.
  • Zapnuté zaměření na spánek po dobu alespoň čtyř hodin za noc po dobu přibližně pěti nocí.

Jak zobrazit údaje o teplotě zápěstí

  • Na iPhonu otevřete aplikaci Zdraví
  • Klepněte na Prohlížení a potom klepněte na Tělesné míry
  • Klepněte na položku Teplota zápěstí

Apple Watch Teplota zápěstí

Pokud se v horní části grafu zobrazí nápis Je potřeba víc dat, znamená to, že vaše základní teplota ještě nebyla stanovena a budete muset nosit hodinky Apple Watch více nocí. Počet potřebných nocí se zobrazí pod grafem.

Jak zakázat sledování teploty zápěstí

  • Na iPhonu spusťte aplikaci Watch
  • Klepněte na možnost Soukromí
  • Vypněte přepínač vedle položky Teplota zápěstí

Apple upozorňuje, že funkce snímání teploty není certifikována jako lékařské zařízení a není určena k lékařským účelům. Mějte také na paměti, že údaje o teplotě pořízené hodinkami Apple Watch mohou být ovlivněny i některými fyziologickými faktory, životním stylem a prostředím.