Jak zapnout potlačení hluku jen pro jeden AirPod

Sluchátka AirPods Pro a AirPods Pro 2 jsou vybavena funkcí aktivního potlačení hluku (ANC), která je navržena tak, aby se přizpůsobila tvaru tvého ucha a blokovala okolní svět, takže se můžeš soustředit na poslech. ANC se obvykle používá, když máte nasazená obě sluchátka AirPods, ale existuje způsob, jak ji používat, když máte nasazené jen jedno sluchátko AirPod.

Funkce plně realizuje své konstrukční cíle, když máte v uších obě AirPods, ale mohou nastat situace, kdy chcete potlačit hluk jen v jednom uchu a v druhém ne.

Proč povolit potlačení hluku u jednoho AirPodu

Možná spíte na boku a rádi nosíte jeden AirPod, když odpočíváte v posteli, s druhým uchem přitisknutým do polštáře. Když je potlačení hluku stále aktivní v jednom sluchátku AirPod, je méně pravděpodobné, že vás při usínání bude rušit vnější hluk.

Nebo možná na jedno ucho neslyšíte tak dobře a chcete mít výhodu ANC pouze na této straně hlavy, abyste mohli blokovat okolní zvuky a lépe vnímat, co posloucháte. Ať tak či onak, následující kroky vám ukážou, jak povolit přepnutí AirPods do režimu potlačení hluku, když máte v uchu jen jeden AirPod.

  • S připojenými sluchátky AirPods Pro spusťte na iPhonu aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na kartu AirPods Pro hned pod bannerem Apple ID.
  • Přejděte dolů a klepněte na položku Zpřístupnění.
  • Znovu sjeďte dolů a v části Hlukový filtr přepněte přepínač vedle položky Potlačování hluku s jedním AirPodem.

settings

To je vše. Nyní můžete stisknutím a podržením snímače síly na AirPodu přepínat mezi aktivním potlačením hluku, režimem průhlednosti a vypnutím.