Jak udělat snímek celé obrazovky na iPhone

Pořizování snímků obrazovky na iPhonu je pravděpodobně druhou přirozeností, ale co takhle snímek obrazovky, který zachytí vše na webové stránce, v souboru PDF, e-mailu, poznámce nebo spojí více snímků obrazovky dohromady? Přečtěte si, jak na iPhonu pořídit rolovací snímek obrazovky.

Dříve jste k pořízení rolovacího snímku obrazovky na iPhonu potřebovali aplikaci třetí strany. V systému iOS to však nyní můžete nativně dělat s webovými stránkami, soubory PDF, aplikací Poznámky, e-maily a dalšími aplikacemi první strany od společnosti Apple. Podíváme se také, jak to udělat s obsahem v aplikacích třetích stran.

Jak pořídit snímek obrazovky v iPhonu

Díky této nativní možnosti systému iOS získáte při pořízení rolovacího snímku obrazovky nebo snímku celé stránky v aplikacích Apple PDF soubor se vším, co se nachází v dokumentu, na webové stránce, v poznámce nebo v e-mailu. Mějte na paměti, že v některých případech budete muset použít aplikaci třetí strany (o tom níže).

  • Pořízení snímku obrazovky (stiskněte současně boční nebo horní tlačítko a tlačítko pro zvýšení hlasitosti)
  • Klepněte na náhled v levém dolním rohu, než zmizí
  • V pravém horním rohu vyberte možnost Celá stránka
    • Možnost Celá stránka se zobrazí pouze v případech, kdy je na obrazovce více než jedna stránka obsahu.
  • Před uložením můžete zobrazit náhled všech stránek, použít značení a další funkce.
  • Můžete také klepnout na ikonu ořezu (čtvercová ikona vedle "Hotovo") a upravit, kterou část celé stránky chcete uložit.
  • Pro uložení klepněte buď na tlačítko Hotovo v levém horním rohu, nebo na tlačítko pro sdílení v pravém horním rohu.

Aplikace třetích stran pro posouvání snímků obrazovky na iPhonu

Další možností, jak pořizovat rolovací snímky obrazovky v aplikacích třetích stran nebo jak je ručně ovládat (ukládat jako PNG atd.), je použití aplikací, jako je Picsew nebo Tailor.
Picsew má vyšší průměrné hodnocení. Obě aplikace si však můžete vyzkoušet zdarma, než se rozhodnete zakoupit plné verze prostřednictvím nákupu v aplikaci.