Jak snížit jas obrazovky iPhone v posteli

Většina z nás zírá na své iPhony příliš dlouho a toto neustálé vystavení jasné obrazovce může namáhat naše oči, zejména za špatných světelných podmínek nebo během soumraku. To je místo, kde možnost ztlumit obrazovku vašeho iPhone nad rámec standardního nastavení jasu mění hru.

Jak snížit jas obrazovky iPhone v posteli

Pokud je obrazovka vašeho iPhonu nebo iPadu pro pohodlí příliš jasná, obvyklým řešením je přejít do Nastavení ➝ Displej a jas a přetáhnout posuvník Jas doleva, nebo otevřít Ovládací centrum a upravit odpovídající nastavení odtud. Pokud vám však nejnižší nastavení nabízené úrovní Jas prostě nestačí, existuje další způsob, jak obrazovku ještě ztmavit.

Tato funkce je užitečná zejména v případě, že potřebujete zařízení používat v tmavém prostředí, například v ložnici, kde spí partner, nebo ve slabě osvětleném kině. Je to také přínos pro každého, kdo má citlivost na světlo, poskytuje pohodlnější zážitek ze sledování, který minimalizuje namáhání očí a únavu. Podívejme se níže, jak jej nastavit.

Snížit bílý bod

  • Otevřete Nastavení na vašem iPhone.
  • Ze seznamu možností vyberte Zpřístupnění.
  • Přejděte dolů a vyberte Zkratka zpřístupnění.
  • Klepněte na Snížit bílý bod a poté jej přetáhněte nahoru poblíž horní části seznamu pomocí ikony tří čar.

Nyní je vše nastaveno, jednoduše třikrát klikněte na boční tlačítko vašeho iPhonu, aby se zobrazila nabídka zástupců zpřístupnění, a poté klepněte na Snížit bílý bod.

Displej vašeho iPhone bude nyní slabší než nejtmavší nastavení nabízené standardní úrovní jasu.

Resetujte bílý bod

Chcete-li vrátit bílý bod na jeho normální úroveň, jednoduše znovu třikrát klikněte na boční tlačítko a klepnutím na Snížit bílý bod jeho zaškrtnutí zrušte.

Upravte bílý bod

Pokud je bílý bod stále příliš jasný (nebo příliš tmavý), můžete jej upravit ručně: V Nastavení přejděte na ZpřístupněníDisplej a velikost textu, poté přejděte dolů a zapněte přepínač vedle možnosti Snížit bílý bod.

Zobrazí se posuvník, kterým můžete pohybovat doleva nebo doprava a měnit úroveň jasu.

Jak nastavit funkci na tlačítko Akce

 Další možností, jak rychle ztlumit displej pomocí snížení bílého bodu, je tlačítko Akce. To se nachází na nejnovějších modelech iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Delším stiskem tak můžete aktivovat tuto funkci.

  • Jděte do Nastavení.
  • Zvolte volbu Tlačítko Akce
  • Poté přejíždět prstem do strany a vyhledejte Zpřístupnění
  • Dole změňte konkrétní funkci a vyhledejte Snížit bílý bod

Nyní se po delším stisku akčního tlačítka aktivuje snížení bílého bodu.