Jak používat profily v Safari na iPhone

S iOS 17 získalo Safari funkci nazvanou Profily, která je navržena tak, aby vám pomohla rozdělit relace procházení do kategorií, jako je Práce, Škola, Osobní, nebo vlastní kategorie, které považujete za užitečné.

Apple v ‌iOS 17‌ rozšířil skupiny karet o funkci profilu, která vám umožní rozdělit procházení do různých případů použití. Můžete si vytvořit například „Práce“ a „Osobní“ profil, takže veškeré vaše pracovní procházení bude odděleno od vašeho osobního procházení na iPhone, iPad i Mac.

Každý profil má svou vlastní ikonu a ukládá veškerou vaši historii, skupiny záložek, oblíbené položky, panely anonymního prohlížení a soubory cookie. K různým profilům můžete dokonce přiřadit konkrétní rozšíření třetích stran a optimalizovat tak své prohlížení na základě aktuální úlohy. Zde je návod, jak vytvořit svůj vlastní profil v Safari.

Jak vytvořit profil Safari

  • Otevřete na svém ‌iPhonu‌ nebo iPadu aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů na Safari.
  • V části Profily klepněte na Nový profil.
  • Vyberte název, ikonu a barvu pozadí pro svůj nový profil.
  • V části „Nastavení“ vyberte složku Oblíbené (nebo novou složku) a vyberte, které karty (pokud existují), které chcete otevřít, když používáte profil s možností Otevřít nové karty.
  • Klepněte na Hotovo.

Safari Profily

Když vytvoříte nový profil, vaše zařízení automaticky vygeneruje „Osobní“ profil, který odliší ostatní relace procházení prováděné mimo vámi vytvořený profil.

Profily i další, které vytvoříte, lze upravovat ve stejné sekci aplikace Nastavení. Při úpravě existujícího profilu můžete také povolit všechna rozšíření Safari, která jste nainstalovali do svého zařízení, pomocí možnosti Spravovat rozšíření a také se zbavit profilu pomocí možnosti Odstranit profil.

Jak přepínat mezi profily v Safari

  • V Safari klepněte na ikonu Záložek se dvěma překrývajícími se čtverci.
  • Klepnutím na prostřední ikonu vyvoláte nabídku aktivního profilu.
  • Klepnutím na možnost Profil můžete změnit, který profil je aktivní.

iOS 17 Safari

Funkce Safari Profily je dostupná v ‌iOS 17‌, iPadOS 17 a macOS Sonoma a je také součástí Safari 17 pro macOS Monterey a macOS Ventura. Všechny profily, které vytvoříte, budou synchronizovány mezi zařízeními přihlášenými ke stejnému Apple ID.