Jak si přizpůsobit stále zapnutý displej iPhonu 14 Pro

V systému iOS 16.2, který je v současné době v beta verzi, umožňuje Apple majitelům iPhonu 14 Pro přizpůsobit některé prvky režimu stále zapnutého displeje. Čtěte dál a dozvíte se, jak na to.

Telefony iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max jsou vybaveny některými pokročilými funkcemi, které nejsou součástí ostatních modelů řady iPhone 14. Jednou z těchto funkcí je režim stále zapnutého displeje, který je umožněn energeticky úspornějším OLED panelem, který dokáže snížit obnovovací frekvenci až na 1 Hz, čímž šetří výdrž baterie.

Když byl iPhone 14 Pro původně uveden na trh s nainstalovaným systémem iOS 16, zobrazoval vždy zapnutý displej ztlumenou verzi tapety zamykací obrazovky iPhonu za všemi widgety a oznámeními, ale nebyly k dispozici žádné možnosti přizpůsobení.

Díky tomu měl nečinný iPhone 14 Pro ve srovnání s ostatními zařízeními se stále zapnutými displeji standardizovaný, ale jedinečný vzhled, ale někteří uživatelé si přáli, aby mohli některé prvky změnit a získat tak jemnější nebo zahalený vzhled.

Někteří uživatelé například uvedli, že by bylo žádoucí, aby mohli z bezpečnostních důvodů skrýt svá oznámení, když je vždy zapnutý displej aktivní. Jiní uživatelé si přáli, aby tapeta byla v režimu stále zapnutého displeje skrytá, protože její viditelnost může způsobit, že iPhone vypadá, jako by obrazovka byla aktivní, i když tomu tak není, což může vyvolat zmatek.

Apple naštěstí vyslyšel zpětnou vazbu uživatelů a v systému iOS 16.2, který je v současné době ve verzi beta, přidal nové možnosti přizpůsobení, které uživatelům umožňují skrýt oznámení a tapetu uzamčené obrazovky z režimu stále zapnutého displeje. Následující kroky vám ukážou, jak na to.

Jak si přizpůsobit stále zapnutý displej iPhonu 14 Pro

  • Spusťte aplikaci Nastavení na iPhonu.
  • Klepněte na položku Zobrazení a jas.
  • Klepněte na Vždy zapnuto.
  • Vypněte přepínač vedle položky Zobrazit tapetu.
  • Vypněte přepínač vedle položky Zobrazit oznámení.

iOS 16 stále zapnutý displej

To je vše. Při dalším odložení uzamčeného iPhonu se na stále zapnutém displeji zobrazí čas a všechny widgety, ale tapeta nebo oznámení, případně obojí, zůstanou v závislosti na nastavení skryté. Upozorňujeme, že k tomuto nastavení musíte mít na iPhonu 14 Pro nebo iPhonu 14 Pro Max nainstalovaný iOS 16.2. Ten je zatím v beta režimu.