Jak restartovat iPad Air nebo ho vypnout

Stejně jako iPad Air 4 je i pátá generace iPadu Air (2022) od Applu vybavena displejem od okraje k okraji, který neobsahuje tlačítko Home a místo něj je v tlačítku napájení zabudováno Touch ID. Absence tlačítka pod displejem znamená, že některá gesta a funkce jsou jiná než u starších iPadů, například metody restartování, vypnutí a vynuceného restartu.

Na iPadu Air je vypnutí a restartování stejné, zatímco vynucený restart, který se používá, pokud běžný restart nefunguje, je ve srovnání s iPady s tlačítkem plochy trochu jiný.

Vypnutí nebo restartování iPadu Air 4 nebo 5

  • Stiskněte a podržte horní tlačítko napájení a tlačítko pro zvýšení nebo snížení hlasitosti, dokud se neobjeví posuvník.
  • Posunutím prstu po posuvníku na obrazovce iPad vypnete.
  • Po vypnutí znovu stiskněte a podržte horní tlačítko napájení, dokud se neobjeví logo Apple.

Na iPadech s domovským tlačítkem můžete zařízení restartovat současným podržením tlačítka Domů a bočního tlačítka na zařízení, ale na iPadu Air musíte provést úplné vypnutí a poté tablet znovu zapnout v samostatném kroku.

Jak restartovat iPad

iPad Air můžete vypnout také tak, že otevřete aplikaci Nastavení, zvolíte Obecné a vyberete možnost Vypnout.

Jak restartovat iPad Air vynuceně

  • Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko zvýšení hlasitosti.
  • Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko snížení hlasitosti.
  • Stiskněte a podržte horní tlačítko napájení, dokud se nespustí restart.

Všechna gesta používaná v iPadu Air 5 jsou stejná jako gesta používaná v iPadu mini 6, iPadu Air 4 a iPadu Pro a podle stejných kroků můžete vypnout nebo restartovat také iPhone bez domovského tlačítka, jen s jednou malou změnou: Budete muset držet boční tlačítko na pravé straně, protože horní tlačítko napájení na iPhonu není.