Jak přejít z iOS 17 zpátky na iOS 16

Pokud jste si nainstalovali iOS 17 Beta nebo iPadOS 17 Beta prostřednictvím programu pro vývojáře nebo programu Software Beta společnosti Apple, můžete se rozhodnout, že budete chtít provést downgrade kvůli problémům s použitelností nebo stabilitou. Čtěte dál a dozvíte se, jak se to dělá.

Beta verze hlavních aktualizací softwaru mohou být notoricky známé svými chybami, zejména jejich rané verze. Můžete narazit na nesprávně fungující aplikace, špatnou výdrž baterie, pády zařízení a funkce, které nedělají to, co mají. Naštěstí můžete svůj iPhone nebo iPad obnovit na předchozí verzi systému iOS. Jak nainstalovat iOS 17 jsme psali v našem předchozím článku.

Pokud jste si na hodinkách Apple Watch vytvořili watchOS 10, po návratu k iOS 16 je nebudete moci s iPhonem používat. A downgrade Apple Watch na předchozí verzi watchOS nelze provést ani ručně - pokud chcete watchOS 10 odstranit, budete muset hodinky poslat do Applu.

Jak provést downgrade z iOS 17 Beta nebo iPadOS 17 Beta

  • Spusťte Finder na Macu (nebo iTunes na PC s Windows).
  • Připojte iPhone nebo iPad k počítači pomocí Lightning kabelu.
  • Přepněte zařízení do režimu obnovení. Způsob tohoto postupu závisí na vašem zařízení, proto se podívejte do seznamu pod těmito kroky, kde najdete svůj model. Apple také poskytuje další informace o režimu obnovení v tomto článku podpory.

iTunes obnovení iPhone

  • Zobrazí se dialogové okno s dotazem, zda chcete zařízení obnovit. Kliknutím na Obnovit vymažete zařízení a nainstalujete nejnovější veřejnou verzi iOS nebo iPadOS.
  • Počkejte, než se proces obnovení dokončí.

Jak přejít do režimu obnovení v zařízení se systémem iOS

  • Modely iPadu s Face ID: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko snížení hlasitosti. Stiskněte a podržte horní tlačítko, dokud se zařízení nezačne restartovat. Pokračujte v držení horního tlačítka, dokud zařízení nepřejde do režimu obnovení.
  • iPhone XS nebo novější: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko snížení hlasitosti. Poté stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení.

Po provedení výše uvedených kroků můžete obnovit zálohu zařízení z iOS 16 nebo iPadOS 16 pomocí počítače Mac nebo služby iCloud.