Jak poslouchat YouTube video na zamčeném iPhone

Na iPhonu si poslech zvuku z YouTube na pozadí obvykle vyžaduje zaplacení předplatného YouTube Premium. Existuje ale řešení, které vám umožní poslouchat video, i když je váš ‌iPhone‌ uzamčen. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, jak na to.

Jak YouTube roste na popularitě, Google se rozhodl zpoplatnit některé jeho funkce. Mezi ně se řadí sledování videí bez reklam, SharePlay na iOS a možnost poslouchat zvuk z YouTube videa na vašem ‌iPhonu‌, když je aplikace zavřená nebo je iPhone zamčený.

Bohužel, YouTube Premium stojí 179 Kč měsíčně, což může mnoho uživatelů odradit. Pokud ale chcete pouze poslouchat zvuk hostovaný na YouTube, jako jsou podcasty, hudba nebo přednášky, když je váš ‌iPhone‌ zamčený a ve vaší kapse, existuje způsob, jak toho dosáhnout, aniž byste museli platit za předplatné.

Následující kroky vám ukážou, jak se to dělá. Všimněte si, že tato metoda vám neumožňuje pokračovat v poslechu zvuku YouTube na pozadí při používání jiných aplikací na vašem ‌iPhonu‌, ale funguje v případě, když je iPhone zamčený.

Jak poslouchat YouTube video na zamčeném iPhone

  • Spusťte Safari na svém ‌iPhonu‌ a navštivte youtube.com, poté vyhledejte video, jehož zvuk chcete poslouchat.
  • Dále klepněte na tlačítko označené jako aA v adresním řádku Safari a poté z místní nabídky vyberte možnost Úplná verze stránky.

YouTube na pozadí

  • Klepnutím na tlačítko přehrávání spustíte vybrané video, přičemž ignorujte nebo zavřete všechna vyskakovací okna, která vás vybízejí k otevření mobilní aplikace YouTube. (Před zahájením přehrávání videa budete muset zhlédnout nebo přeskočit několik reklam.)
  • Poté zamkněte svůj ‌iPhone‌ pomocí bočního tlačítka zařízení.
  • Zvuk se pozastaví, ale pro pokračování v poslechu stačí klepnout na tlačítko přehrávání ve widgetu ovládání na uzamčené obrazovce.

YouTube na zamčeném iPhone

Po provedení výše uvedených kroků se bude zvuk z YouTube přehrávat na vašem uzamčeném ‌iPhonu‌ tak dlouho, dokud video trvá, takže budete mít možnost si zařízení vzít do kapsy a poslouchat ve sluchátkách.