Jak hrát Fortnite na iPhonu nebo iPadu zdarma

Jak hrát Fortnite na iPhonu, když sám Apple zakázal stažení hry z App Store? Naštěstí je tu řešení a není ani nikterak složité. Podívejte se na kompletní návod.

Fortnite nebylo možné hrát na iPhonu a iPadu od chvíle, kdy ji Apple zakázal v App Store. V rámci probíhající právní bitvy se studiem Epic Games si americká společnost prostě postavila hlavu. Díky službě Xbox Cloud Gaming ale Microsoft vrátil hru na zařízení se systémem iOS. Tento článek vysvětluje, jak Fortnite hrát na iPhonu a iPadu.

Apple odstranil populární titul Fortnite z obchodu App Store v srpnu 2020. Bylo to poté, co vývojářské studio Epic Games přidalo do hry možnost přímé platby v rozporu s pravidly obchodu App Store. Pokud však chcete hrát Fortnite na iPhonu a iPadu, dobrou zprávou je, že služba Xbox Cloud Gaming nyní hru podporuje. To znamená, že můžete hrát na zařízení se systémem iOS pomocí Safari nebo jiného prohlížeče.

Služba Xbox Cloud Gaming je dostupná ve 26 zemích (včetně ČR) a umožňuje hrát hry streamované ze vzdáleného serveru prostřednictvím webové aplikace. Nemusíte tak stahovat a instalovat žádná herní data do zařízení a některé hry jsou zdarma - včetně Fortnite. Hra obsahuje spoustu nákupů v aplikaci, ale jsou volitelné, takže si zahrajete i zdarma.

Chcete-li hrát Fortnite na iPhonu nebo iPadu, stačí být připojeni k Wi-Fi a mít Microsoft účet. Pokud ho nemáte, nezoufejte - vytvoření účtu je zdarma a zvládnete to během chvilky. Fortnite má dotykové ovládání, takže hraní s ovladačem není nutné. Podle následujících kroků můžete hru zprovoznit během několika minut.

Jak hrát Fortnite na iPhonu

  • Spusťte Safari na iPhonu nebo iPadu.
  • Navštivte webovou stránku xbox.com/play.
  • Klepněte na možnost Hrajte zdarma pod grafikou Fortnite, která by měla být v horní části webu. (Pokud ji nevidíte, vyhledejte ji v seznamu her.)
  • Na další stránce klepněte na možnost Připravte se na hraní.
    Fortnite Xbox Cloud Gaming
  • Podle výzvy na obrazovce přidejte ikonu Xbox Cloud Gaming na domovskou obrazovku: Klepněte na ikonu sdílení (čtverec se šipkou směřující ven), v nabídce akcí vyberte možnost Přidat na plochu a klepněte na možnost Přidat.
  • Nyní klepnutím na ikonu Cloud Gaming na domovské obrazovce zařízení otevřete službu Xbox v samostatném okně.
    Fortnite iPhone
  • Vyberte Fortnite, jako hru, kterou chcete hrát.
  • Klepněte na tlačítko Přihlásit se a zadejte Microsoft účet. Může to být účet live.com nebo dokonce hotmail.com - nemusíte se přihlašovat k předplatnému služby Xbox. (Pokud účet Microsoft nemáte, můžete si ho vytvořit zdarma.)
  • Po přihlášení se vrátíte na stránku Fortnite, kde můžete klepnout na možnost Přehrát. Počkejte, až se hra načte, a pak klepněte na možnost spustit.

Fortnite návod

To je vše. Nyní byste měli být schopni hrát hru na iPhonu nebo iPadu. Nezapomeňte vypnout zámek přetáčení, abyste mohli hru hrát na celé obrazovce na šířku.

Mějte na paměti, že Xbox Cloud Gaming je streamovací webová aplikace a Fortnite hrajete na vzdáleném serveru, takže pro hraní musíte být neustále připojeni k síti Wi-Fi a výkon bude záviset na kvalitě internetového připojení.

Všimněte si, že Fortnite lze hrát také na GeForce NOW, další multiplatformní službě založené na předplatném, která uživatelům umožňuje streamovat stovky her na různých zařízeních.