Jak automaticky zapnout režim nízké spotřeby baterie na iPhonu

Automatické zapnutí režimu nízké spotřeby se dá snadno nastavit. Pokud se vám k večeru telefon často dostává pod 20 % kapacity baterie, nemusíte režim nízké spotřeby pokaždé manuálně zapínat.

Pokud se vám pravidelně stává, že se vám později během dne vybije baterie iPhonu, je užitečné mít k dispozici režim nízké spotřeby. Tento článek ukazuje, jak zařídit, aby se Režim nízké spotřeby automaticky zapnul, když baterie iPhonu dosáhne určité úrovně.

Většina uživatelů iPhonu bude znát způsob, jakým iOS vyhodí výzvu k zapnutí režimu nízké spotřeby, když baterie dosáhne 20 %. Režim nízké spotřeby lze také kdykoli zapnout ručně tak, že přejdete do Nastavení -> Baterie a přepnete přepínač vedle položky Režim nízké spotřeby.

Pokud se vám stává, že musíte režim nízké spotřeby neustále zapínat v pozdních hodinách, proč jej nenastavit tak, aby se spouštěl automaticky po vybití baterie na určitou úroveň? Pomocí osobních automatizací v aplikaci Zkratky to můžete udělat.

Mějte na paměti, že Režim nízké spotřeby snižuje výkon iPhonu a omezuje některé činnosti na pozadí. Například pošta se musí načítat ručně, obnovování aplikací na pozadí je zakázáno a pohyb a jas jsou sníženy.

Pokud vám tato omezení nevadí, můžete nastavení na iPhonu automatizovat podle níže uvedených kroků.

Automatické zapnutí režimu nízké spotřeby

  • Otevřete na iPhonu aplikaci Zkratky.
  • Vyberte kartu Automatizace v dolní části obrazovky a poté klepněte na tlačítko + v pravém horním rohu.
  • Klepněte na položku Vytvořit osobní automatizaci.
  • Přejděte dolů a z možností vyberte Nabití baterie.
  • Přetažením posuvníku nastavte procentuální úroveň, kdy se má režim nízké spotřeby aktivovat (výzva se obvykle spustí, když je baterie rovna 20 %), a poté klepněte na tlačítko Další.

Zkratky nabití baterie

  • Klepněte na možnost Přidat akci.
  • Vyhledejte položku Nastavit režim nízké spotřeby, vyberte ji z výsledků a klepněte na tlačítko Další.
  • Chcete-li zajistit, aby automatizace běžela na pozadí, vypněte přepínač vedle položky Zeptat se před spuštěním a klepněte na Hotovo.

Režim nízké spotřeby baterie

Vaše osobní automatizace by nyní měla být uvedena na obrazovce automatizace a připravena ke spuštění, až váš iPhone příště dosáhne prahové hodnoty, kterou jste zvolili pro zapnutí režimu nízké spotřeby.